Coronavirusets opprinnelse:

Jakter på Wuhan-alternativ

Kinesiske myndigheter skal angivelig ha trappet opp kampen for å finne et alternativt opprinnelsessted enn Wuhan for den verdensomspennende coronapandemien.

LETER ETTER OPPRINNELSEN: Kinesiske myndigheter skal ha trappet opp kampen for å finne et alternativt opprinnelsessted enn Kina for coronaviruset. Her fra byen Wuhan. Foto: Shutterstock / NTB
LETER ETTER OPPRINNELSEN: Kinesiske myndigheter skal ha trappet opp kampen for å finne et alternativt opprinnelsessted enn Kina for coronaviruset. Her fra byen Wuhan. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nesten ett år er gått siden de første tilfellene av et nytt, ukjent coronavirus ble rapportert om i den kinesiske byen Wuhan.

Siden har viruset SARS-CoV-2 skapt en verdensomspennende pandemi som har kostet mer enn 1,45 millioner liv på verdensbasis.

Ett år ut i pandemien ser det imidlertid ut til at kinesiske myndigheter jobber aktivt for å finne et alternativt opprinnelsessted for viruset, melder The Guardian.

Leter andre steder

I det siste skal statlig media i Kina ha hatt et stort fokus på spor av coronavirus som er funnet på forpakninger av frossenmat som er importert til landet, melder avisa.

Samtidig skal mediene ha hatt et økt fokus på potensielle tilfeller av coronaviruset som kan være funnet utenfor Kinas landegrenser før de første tilfellene ble rapportert om i Wuhan.

I en artikkel på Facebook skal avisa People’s Daily ha påstått at «alle tilgjengelige beviser peker mot at coronaviruset ikke oppsto i Sentral-Kinas Wuhan», skriver The Guardian.

- Wuhan er hvor viruset først ble oppdaget, men det var ikke der det oppsto, skal den kinesiske avisa ha sitert den tidligere sjefsepidemiologen ved Kinas senter for sykdomdomskontroll, Zeng Guang, på i artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer