Jakter ranere med hunder i Oslo sentrum

Fire bevæpna personer fikk med seg smykker til store verdier da de ranet en gullsmed i Oslo sentrum.

VÆPNA RAN: Det var her fire maskerte gjerningsmenn slo til tirsdag formiddag, hos gullsmed 'Martin Østby. Foto: Tuva Bønke Grønning
VÆPNA RAN: Det var her fire maskerte gjerningsmenn slo til tirsdag formiddag, hos gullsmed 'Martin Østby. Foto: Tuva Bønke GrønningVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet jakter nå med hunder på de fire maskerte gjerningsmennene som truet til seg smykker ved Oslo Diamantsenter i 11.30-tiden i dag. Så langt er de sporløst forsvunnet.

- Det er funnet en fluktbil i Dronningensgate, som er like ved, men ransmennene skal ha forsvunnet, og er trolig reist ut av Oslo, forklarer Olaf Erdal, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Minst en av de fire gjerningsmennene skal ha båret håndvåpen, som ble brukt til å true de ansatte i diamantbutikken med. Gjerningsmennene flyktet fra stedet i en stjålet Mercedes, som senere ble funnet like i nærheten.

Tvunget til å legge seg på gulvet
Gjerningsmennene skal ha truet de ansatte i butikken til å legge seg ned på gulvet med ansiktet ned. Ingen skal være skadd.

Politiet vil nå sjekke videoopptak fra overvåkningskameraer for å prøve å identifisere de fire ranerne.

Flere montere i butikken er knust og tømt, og det ligger mye knust glass på gulvet i butikken.

Uvisst hvor mye som er stjålet
Politiet kan ikke si noe om hvor stort ransutbyttet er, og har heller ingen klar beskrivelse av gjerningsmennene.

- Vi har enda ingen oversikt over hvor mange kunder det befant seg i butikken da ranet skjedde, sier politioverbetjent Morten Fosse til Dagbladet.

Foreløpig har kun to vitner meldt seg til politiet.