Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter seks personer etter storraid mot tyvebande

To litauere er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

To litauere er pågrepet, mistenkt for å være sentrale i en tyvebande som skal ha brutt seg inn i en rekke boliger på Østlandet. Politiet jakter nå på seks navngitte personer.

De fire politidistriktene Asker og Bærum, Telemark, SÃndre Buskerud og Vestfold gikk torsdag morgen til aksjon og pågrep to litauiske statsborgere på Romsås, melder NRK.

Pågripelsene er en del av opprullingen av et godt organisert miljø, opplyser politiet. De skal være på jakt etter ytterligere seks navngitte personer.

Politiet undersøkte også to adresser i Drammen torsdag. Det ene stedet skal være oppsamlingssted for lagring og omsetning av tjuvegods, ifølge politiet. Ingen ble pågrepet under denne aksjonen, men det ble gjort en rekke beslag, blant annet av snekkerverktøy, sykler, datamaskiner, hageredskaper og andre verdigjenstander.

Kraftig innbruddsøkning

Aksjonen, som har vært planlagt i lengre tid, kommer som følge av en kraftig økning i innbrudd i villaer og leiligheter på Østlandet de siste par årene. Bare i Oslo økte antall villainnbrudd med 200 prosent fra 2007 til 2008.

Blant annet var det i september i fjor fem innbrudd pÃ¥ like mange dager på Eidsfoss i Vestfold, melder Tønsbergs Blad.

Politiet har mistanke om at kriminelle grupper fra Øst-Europa står bak.

- Det stemmer at vi har pågrepet to personer. Den operative delen er avsluttet, og nå gjenstår avhørene, sier leder for aksjonen Grenseløs, politiadvokat Kjell Johan Abrahamsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

17 etterforskere

Politiet jakter altså seks navngitte personer, og utelukker ikke flere pågripelser. Fredag framstilles de to litauerne for varetektsfengsling.

-13 politietterforskere og fire jurister i Østlandsområdet jobber med aksjonen, sier Abrahamsen.

Politidirektoratet skriver i sin siste halvårsrapport at det er indikasjoner på at en betydelig andel av grove tyverier fra villa begås av omreisende kriminelle.

- Tyvegodset blir fraktet ut av landet, og dette kan tyde på at gjennomføringen av tyveriene er bestillingsverk, skriver politiet i rapporten ifølge NRK.(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling