BÆRES UT: 
Den 43 år gamle mannen som torsdag ettermiddag ble funnet knivstukket og drept i et garasejeanlegg på Skøyen, ble torsdag kveld brakt ut fra åstedet.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
BÆRES UT: Den 43 år gamle mannen som torsdag ettermiddag ble funnet knivstukket og drept i et garasejeanlegg på Skøyen, ble torsdag kveld brakt ut fra åstedet. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Jakter sjalu drapsmann

Mann i 30-årene med psykiske problemer utpekt som trolig gjerningsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagbladet får bekreftet at flere vitner skal ha satt politiet på sporet av en mann i slutten av 30-åra etter det brutale drapet på Oslos vestkant i går. Mannen, som er godt kjent av politiet, blir utpekt som den trolige gjerningsmannen.

Han skal ha store psykiske problemer, og skal i lengre tid ha ønsket å ha et nært forhold til den 32 år gamle samboeren til den drepte IT-gründeren.

Etterforsker bredt
I går kveld ville ikke etterforskningsledelsen i Oslo-politiet ikke si annet enn at de holder alle muligheter åpne.

- Vi etterforsker bredt og leter etter et mulig motiv, sier vaktleder Kjell Pedersen ved Sentralvakta ved Oslo politidistrikt.

- Vi har ingen mistenkte, var alt Pedersen ville si.

Men fra andre kilder får Dagbladet bekreftet at vitner i politiavhør og andre samtaler har kommet med opplysninger som knytter en bestemt nordmann til det uhyggelige knivdrapet i garasjeanlegget i det idylliske boligsameiet Hofftunet på Skøyen i Oslo.

Psykiske problemer
Selv om etterforskningsledelsen var tilbakeholdne med opplysninger i natt, og understreket at de jaktet på en ukjent gjerningsmann, bekreftet andre kilder at de erfarne drapsjegerne fra kriminalpolitiet har fått opplysninger fra vitner som peker ute en spesiell gjerningsmann.

Det var i går kveld noe uklart om den drepte 43-åringen og hans 32 år gamle kjæreste kjenner den utpekte mannen personlig, men også samboeren skal ha gitt opplysninger om mannen.

Det var like før klokken 16.30 i går ettermiddag at politiet fikk melding om drapet på Vestkanten i Oslo.

- Ambulansepersonalet hadde allerede konstatert at vedkommende var død, da vi kom til stedet, sier innsatsleder Arve Røtterud i Oslo-politiet til Dagbladet.

To av beboerne i boligsameiet Hofftunet hadde funnet en livløs person liggende i garasjeanlegget.

Thomas Løkkeberg (35) var en av de to naboene som fant den drepte.

- Jeg skulle ned og parkere bilen i den private garasjen, da ser jeg styreleder stå der og veive med armene. Han vinker meg inn til sida, og jeg ser en mann ligge livløs og blodig på bakken, sier Thomas til Dagbladet.no.

Kan være planlagt
Sentralvaktleder Kjell Pedersen utelukker ikke at det brutale knivdrapet kan ha vært nøye planlagt.

- Det kan se ut som om gjerningsmannen har stått og ventet utenfor garasjen på 43-åringen da han kom hjem fra jobb. Det kan ikke utelukkes at motivet kan være personlig, sier Pedersen.

Fulgte etter?
Etter hva Dagbladet erfarer, mener politiet at drapsmannen har kjent til rutinene til 43-åringen, og ventet utenfor garasjeanlegget til han kom kjørende hjem.

I det 43-åringen kjørte inn i garasjeanlegget, tror politiet gjerningsmannen har fulgt etter.

Inne i garasjeanlegget har det vært en voldsom kamp. Både vitner og politiet bekrefter at 43-åringen trolig har forsøkt å flykte.

Både lommeboka, en liten ryggsekk og en mobiltelefon ble funnet i garasjen.

Ikke video
Kriminalpolitiet trodde først at knivdrapet kunne være videofilmet, siden det tilsynelatende var montert et videokamera i garasjeanlegget. Men da de skulle sjekke kamerautstyret, oppdaget etterforskerne at det bare var snakk om et såkalt juksekamera.

- Alle som kan opplysninger om drapet i garasjeanlegget i Hofftunet på Skøyen, må ta kontakt med politiet, sier sentralvaktleder Kjell Pedersen.

ETTERFORSKER: 
Politiet arbeidet torsdag ettermiddag på åstedet i garasjeanlegget på Skøyen i Oslo, der en 43 år gammel mann tidligere på dagen ble funnet død etter at han skal ha blitt knivstukket flere ganger.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
ETTERFORSKER: Politiet arbeidet torsdag ettermiddag på åstedet i garasjeanlegget på Skøyen i Oslo, der en 43 år gammel mann tidligere på dagen ble funnet død etter at han skal ha blitt knivstukket flere ganger. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer