Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter skadeskutt ulv i Telemark

En av jegerne blir anmeldt for ulovlig jakt med snøscooter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ulv ble skadeskutt av et jaktlag i Telemark fredag formiddag - samtidig som politiet ble tipset om at en av jegerne kjørte ulovlig med snøscooter under lisensjakta, der om lag 50 jegere deltar.

- Jaktlaget har ringet inn den skadde ulven ved hjelp av sporsnø, og regner med at den blir tatt i løpet av helgen, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Ulven ble skadeskutt i Nissedal, vest for Nisservatn i grensetraktene mot Fyresdal kommune. Det var i Fyresdal den forrige ulven ble skutt i Telemark 25. oktober i fjor.

Dermed var lisensjakta i regionen avsluttet.

Men 28. november dukket en ulv opp i et viltkamera i Bygland i Aust-Agder, og dermed ble en ny lisensjakt i området satt i gang fra 1. januar i år.

- Ikke kritikkverdig
Ifølge Varden ble det skutt minst fire ganger mot ulven, men verken politiet eller Statens Naturoppsyn ser noe kritikkverdig i det som skjedde.

Reglene for motorisert jakt er imidlertid klinkende klar.

- Det er generelt forbud mot jakt fra motorisert kjøretøy, også lisensjakt. Det samme gjelder jakt på sjøfugl fra motorbåt, sier politiets operasjonsleder.

Ferdsel med snøscooter i utmark har andre regler, med lokale variasjoner.

- Vi har vært i kontakt med mannen som jaktet fra snøscooter. Det var ikke han som skjøt, men han vil bli anmeldt for motorisert jakt, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media