Jakter skadeskutt ulv i Telemark

En av jegerne blir anmeldt for ulovlig jakt med snøscooter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ulv ble skadeskutt av et jaktlag i Telemark fredag formiddag - samtidig som politiet ble tipset om at en av jegerne kjørte ulovlig med snøscooter under lisensjakta, der om lag 50 jegere deltar.

- Jaktlaget har ringet inn den skadde ulven ved hjelp av sporsnø, og regner med at den blir tatt i løpet av helgen, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Ulven ble skadeskutt i Nissedal, vest for Nisservatn i grensetraktene mot Fyresdal kommune. Det var i Fyresdal den forrige ulven ble skutt i Telemark 25. oktober i fjor.

Dermed var lisensjakta i regionen avsluttet.

Men 28. november dukket en ulv opp i et viltkamera i Bygland i Aust-Agder, og dermed ble en ny lisensjakt i området satt i gang fra 1. januar i år.

- Ikke kritikkverdig
Ifølge Varden ble det skutt minst fire ganger mot ulven, men verken politiet eller Statens Naturoppsyn ser noe kritikkverdig i det som skjedde.

Reglene for motorisert jakt er imidlertid klinkende klar.

- Det er generelt forbud mot jakt fra motorisert kjøretøy, også lisensjakt. Det samme gjelder jakt på sjøfugl fra motorbåt, sier politiets operasjonsleder.

Ferdsel med snøscooter i utmark har andre regler, med lokale variasjoner.

- Vi har vært i kontakt med mannen som jaktet fra snøscooter. Det var ikke han som skjøt, men han vil bli anmeldt for motorisert jakt, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt.