Chris DeFlorio:

Jakter «spøkelser» og kriminelle

Politimannen fra New York omtales som «den ekte ghostbusters», jakter både «spøkelser» og kriminelle i metropolens gater og tar begge deler like alvorlig.

DEMONUTDRIVERE: Chris DeFlorio og kona Harmony hevder de jakter ned og jager bort demoner. Foto: Privat.
DEMONUTDRIVERE: Chris DeFlorio og kona Harmony hevder de jakter ned og jager bort demoner. Foto: Privat. Vis mer
Publisert

Rommet som familien til Chris DeFlorio hadde leid seg i det luksuriøse Florida-hotellet, skule bidra til å endre livet til politimannen fra New York.

- I 2019 opplevde vi en livsendrende begivenhet. Hotellrommet vårt var hjemsøkt og jeg endte opp med å gjennomføre en mindre eksorsisme. Jeg vil si at dette var begynnelsen på min reise i religiøs demonologi, hevder Chris DeFlorio.

Dagbladet tok kontakt med mannen på sosiale medier, og DeFlorio gikk med på å svare på flere spørsmål.

Politimannen har gitt en rekke intervjuer i amerikanske aviser og har deltatt i flere tv-programmer. DeFlorio forklarer til Dagbladet at såkalt demonologi er en studie av demoner og det okkulte, og at han studerer demonologi gjennom en bibelsk linse.

GHOSTBUSTERS: Chris DeFlorio avbildet foran brannstasjonen kjent fra Ghostbusters-filmene. Foto: Privat.
GHOSTBUSTERS: Chris DeFlorio avbildet foran brannstasjonen kjent fra Ghostbusters-filmene. Foto: Privat. Vis mer

Chris DeFlorio har jobbet i 19 år som politimann og har, ifølge New York Daily News, begått en rekke pågripelser i kampen mot kriminalitet. Men han forteller at det er lite som kan måle seg med tilfredsstillelsen av å kjempe mot «satan i guds navn».

Vitset med

Byen han jobber i sliter med knallhard voldskriminalitet. I januar mistet han to kollegaer i en skyteepisode og drap skjer nesten daglig. Det er i denne virkeligheten han forsøker å balansere politijobben med sin overbevisning.

- Hvordan kombinerer du jobben som politi og demonologist og kommer de noen gang i konflikt?

- Erfaringene jeg har gjort som etterforsker gjennom mange år i politiet, har hjulpet meg masse med å forstå hva som fører til at en demonisk entitet finner veien inn i noens liv, påstår DeFlorio, som mener verktøyene, kombinert med et kristent livssyn, er med på å gi en god balanse i yrkeslivet.

Han forteller at han må tåle en og annen vits fra kollegaene i New York-politiet, men at han stort sett opplever å få støtte til den uvanlige sidevirksomheten sin.

- Noen er kanskje redde for temaet, noen spøker med det, men det ligger alltid en følelses av gjensidig respekt fra mine kollegaer. Jeg er veldig heldig som får jobbe med en sin god gruppe av brødre og søstre i mitt politidistrikt.

Chris DeFlorio tar jobben som «demonutdriver» på absolutt alvor.

- Det er ikke noe sprøtt eller morsomt med dette. Folk blir plaget og holdt som gisler av de onde entitetene og livene deres blir ødelagt. Dette er ekte, forferdelig og kan skje hvem som helst. Jeg ser ikke noe morsomt i det, medgir Chris DeFlorio.

Til info: Dagbladet tror ikke på spøkelser, demoner eller overnaturlige onde entiteter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer