Jakter sterke tyver med forsvunnet kjempeklokke

Tyver fikk natt til søndag med seg tre klokker til klokkespill fra et støperi i Tønsberg. Den tyngste av klokkene veier 480 kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Klokkene tilhører Olsen Nauen Klokkestøperi selv, opplyser daglig leder Morten Olsen-Nauen. — Dette er gamle klokker som ikke lenger er i bruk, men de har stor affeksjonsverdi for oss, sier Olsen-Nauen til NTB.
Blodspor Politiet gjorde søndag undersøkelser på åstedet, opplyser Vestfold politidistrikt. Tyveriet ble meldt klokka 8.30 søndag. Klokkestøperiet holder til på Nauen gård, like ved E18. — Det er en del spor på stedet. Tyvene har også prøvd å få med seg en enda større klokke, en på 600 kilo. De har brukt en jekkekran, som knakk. Da må en av dem ha fått seg en trøkk, for det ligger igjen blod her, forteller Olsen-Nauen.
Kobbertyver? Klokkene er laget av bronse, som er en legering av kobber og tinn. Den daglige lederen tror tyvene er fra samme type bande som har stjålet kobber forskjellige steder i landet den siste tiden.
— Disse klokkene er ikke lett omsettelige i seg selv, men som skrapmetall er de det. Nå har jeg en henstilling til skraphandlere om ikke å ta imot slike klokker, sier Morten Olsen-Nauen.

(NTB)