Jakter svar blant 20 mystiske biler

De startet med omkring 100, nå er det under 20 igjen. Politiets jakt på biler som befant seg i nærområdet, da Anne-Elisabeth Hagen forsvant, kan nærme seg slutten.

BILSPORET: Politiet jobber nå med å kartlegge eiere og førere av 20 bilder som skal ha vært i området rundt Langvannet, dagen Anne Elsiabeth Hagen angivelig ble kidnappet. Video: Nicolai Delebekk / MTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En helt vanlig asfaltvei som snirkler seg mellom husene i et anonymt boligfelt. En gangvei som svinger seg som en S ned til Langvannets østlige bredde, og videre ut til Elveveien. En av disse rutene kan gjerningspersonene ha valgt, etter å ha vært i boligen til Anne-Elisabeth og Tom Hagen.

Fremdeles jobber politiet iherdig med å kartlegge hvilke kjøretøy som var i og rundt Sloraveien 4 da Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant, den 31. oktober i fjor. Et avgrenset tidsvindu er satt. Antallet kjøretøy er kraftig snevret inn.

- Innenfor det tidsintervallet vi nå mener er mest aktuelt, dreier det seg om omkring 100 biler som vi har hatt behov for å ettergå. I underkant av 20 biler gjenstår innenfor dette tidsintervallet. Jeg vil ikke spesifisere noe nærmere når dette intervallet er og hvor mange timer eller minutter det er snakk om, sier politiinspektør Tommy Brøske til Dagbladet.

Mener de kjenner ruta

I snart elleve måneder har saken preget hverdagen hans både på og utenfor jobb. For fremdeles vet ingen hvor den 69 år gamle kvinnen befinner seg. Kartlegging av kjøretøy som var i området på oktobers siste dag, kan være den utløsende faktoren som oppklarer forsvinningssaken.

Både biler, førere og eiere skal identifiseres, men også hvor de har kjørt.

- Angående kjørerute, så er det i utgangspunktet en vei inn, men også andre muligheter til og fra eiendommen til Hagen. Vi holder derfor ulike muligheter åpne hva gjelder veivalg og rute gjerningspersonen eller -personene har tatt, men vi har formeninger om hvilken vei som er brukt, uten at jeg vil utdype dette, sier Brøske.

HOLDER SEG TIL HYPOTESEN SIN: Politiet tror at forsvunnede Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept. Video: Dagbladet Vis mer

Den grå bilen

Dagbladet har vært i kontakt med en nabo av ekteparet Hagen. Han ønsker ikke å stå fram med navn, men sier han har vært i avhør hos politiet. Der fortalte han blant annet om observasjon av en grå bil.

- Jeg irriterte meg over at biler kjørte på gangveien ved Langvannet. Jeg var ute og luftet hunden, da jeg så en grå kassevogn stå parkert. Da den kjørte i retning gangveien, fortet jeg meg rundt for å få tatt et bilde av bilen, men den hadde snudd og kjørt foran, over plenen, forteller naboen.

Ifølge vitnet skal hendelsen ha funnet sted i tidsrommet som Hagen forsvant. Informasjonen om bilen er imidlertid vag. Han husker ikke hvilken modell eller hvilket kjennemerke bilen han observerte hadde.

Naboen forteller at han selv kjente 69-åringen som en god turkamerat. Han beskriver henne som en jordnær person og et hunde-menneske.

- Vi snakket mye sammen når vi møttes på luftetur. En av de siste gangene jeg møtte henne, gikk hun forbi verandaen min. Jeg vinket til henne, og da fortalte hun at hun hadde fått en ny valp, minnes naboen.

Politiinspektør Tommy Brøske vil ikke gå inn på konkret innhold i avhør som er gjort. Han bekrefter imidlertid at biler med samme farge som vitnet observerte, er blant dem som har vært i politiets søkelys.

- Jeg vil ikke kommentere helt konkret hvilken type biler vi snakker om, men på direkte spørsmål om vi har undersøkt grå biler, kan jeg bekrefte at vi også har undersøkt dette, sier Brøske.

LØRENSKOG-FORSVINNINGEN: Politet ber om tips etter funn av skoavtrykk ved boligen der Anne Elisabeth Hagen forsvant. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

Butikkjakt etter brevsvar

Parallelt med jakten på biler, eiere og førere, pågår det også omfattende etterforskning av brevet med løsepengekrav som ble funnet i Hagens bolig, like etter at kvinnen forsvant. Det ble tidlig kjent at det i brevet skal foreligge et krav på 90 millioner kroner for å få 69-åringen hjem i live.

Politiet har lenge jobbet iherdig med å forsøke å finne ut hvor brevpapiret er solgt, og har nå kommet ned på kjedenivå for aktuelle utsalgssteder. Derfra jobbes det nå videre i flere retninger.

Tidligere i høst gikk politiet ut og etterlyste kjøpere av sko i størrelse 44, 45 og 46 fra produsenten Sprox, solgt i butikker hos kjeden Spar Kjøp. Årsaken var et skoavtrykk i Hagens bolig. Et avtrykk politiet mener stammer fra en gjerningsperson.

Kjøpene skal ha funnet sted i perioden august 2016 og fram til forsvinningen 31. oktober i fjor, og blitt betalt kontant. Kjøpet av brevpapir står nå også sentralt hos politiet.

- Vi prøver å finne ut hvilken butikk papiret er kjøpt fra, og vi vet hvilken butikkjede papiret er solgt gjennom. Nå gjennomgår vi kjøp og kryssjekker disse opp imot blant annet skoene vi har etterlyst kjøpere av. Det er naturlig å se disse i sammenheng, og etterforske hvem som har gjort kjøpene, sier Brøske.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer