Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter svar etter flystyrten - svarte bokser «betydelig skadd»

Etterforskerne håper flyets svarte bokser kan inneholde svaret på hvorfor ulykken skjedde. Men de fikk «betydelige skader» i flystyrten.

KRASJSTEDET: Bare snaut 250 meter fra rullebanen på flyplasen Rostov-na-donu gikk flyet i bakken. Dette viser vrakrestene. Russiske myndigheter er i gang med å etterforske styrten. Foto: Maxim Shemetov/Reuters/NTB scanpix
KRASJSTEDET: Bare snaut 250 meter fra rullebanen på flyplasen Rostov-na-donu gikk flyet i bakken. Dette viser vrakrestene. Russiske myndigheter er i gang med å etterforske styrten. Foto: Maxim Shemetov/Reuters/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske myndigheter jobber sammen med flyselskapet Flydubai og myndighetene i De forente arabiske emiratene for å finne ut hva som gikk galt da et passasjerfly styrtet i Russland i helga.

62 mennesker mistet livet da et Boeing 737 fra Flydubai styrtet i Russland i natt til lørdag. Flyet kom fra Dubai og forsøkte å lande på flyplassen i den russiske byen Rostov-na-Donu, nær grensa til Ukraina, da det styrtet. 55 passasjerer og sju fra mannskapet døde. 

«Betydelig skadd» Den russiske etterforskningskomiteen satt umiddelbart i gang etterforskning av ulykken, men det er foreløpig uklart hva som førte til at flyet styrtet. Flyet gikk ned bare 243 rullemeter fra rullebanen, og det var dårlig vær på stedet. 

Myndighetene håper nå flyets svarte bokser, ferdsskriveren og taleregistratoren som er sendt til Moskva, kan gi svar på hvorfor ulykken skjedde. Men etterforskerne som jobber med å sikre informasjon fra de svarte boksene sier de fikk «betydelige skader» i ulykken.

STORE SKADER: Flyets svarte bokser, ferdsskriveren og taleregistratoren, er sendt til Moskva for undersøkelser. Etterforskerne som jobber med å sikre informasjon fra de svarte boksene sier de fikk «betydelige skader» i ulykken. Foto: NTB Scanpix
STORE SKADER: Flyets svarte bokser, ferdsskriveren og taleregistratoren, er sendt til Moskva for undersøkelser. Etterforskerne som jobber med å sikre informasjon fra de svarte boksene sier de fikk «betydelige skader» i ulykken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samtidig fortsetter etterforskere sitt arbeid på stedet. Deler av Boeing 737-maskinen skal ligge spredt opp til 1,5 kilometer fra krasjstedet, melder NTB.

Ifølge passasjerlisten kommer de omkommne fra ni ullike land. Blant de døde er det 45 russere, åtte ukrainere, to indere, og en uzbeker. Ifølge konsernsjef i selskapet FlyDubai, Ghaith Al Ghaith, var flyets pilot kypriotisk mens styrmannen var spanjol. 

SØRGER: Mange møtte opp utenfor flyplassen i Rostov-na-Donu søndag, for å minnes de som mistet livet i flyulykken natt til lørdag. Foto: Maxim Shemetov / Reuters / NTB Scanpix
SØRGER: Mange møtte opp utenfor flyplassen i Rostov-na-Donu søndag, for å minnes de som mistet livet i flyulykken natt til lørdag. Foto: Maxim Shemetov / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

En overvåkingsvideo som er vist på en rekke TV-kanaler, viser tilsynelatende hvordan flyet stuper i bakken med nesen først. Myndighetene har imidlertid ikke bekreftet at videoen er ekte.

Dårlig vær Det var sendt ut varsel om sterk vind, og det var et kraftig regnvær i området da flyet med flightnummer FZ981 styrtet. Nettstedet flightradar24 viser at flyet sirklet i luftrommet over flyplassen i over to timer, før det traff bakken. 

Det var uvær med kraftig vind opptil 14 til 22 sekundmeter i kastene og regnbyger i området da ulykken skjedde, under flyets andre landingsfosøk.

Flygeren og styrmannen hadde begge nesten 6.000 flytimer bak seg, ifølge flyselskapet.

Russiske luftfartsmyndigheter understreker at det ikke er noe galt med rullebanen eller andre fasiliteter ved flyplassen som kan ha forårsaket ulykken, skriver NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart