BLODIG: Russiske medier har publisert svært sterke fra terrorangrepene i Moskva. Dette er fra den første eksplosjonen, som fant sted like før 06.00 norsk tid, på t-banestasjonen Lubjanka. Foto: REUTERS/Reuters TV/Life News/SCANPIX
BLODIG: Russiske medier har publisert svært sterke fra terrorangrepene i Moskva. Dette er fra den første eksplosjonen, som fant sted like før 06.00 norsk tid, på t-banestasjonen Lubjanka. Foto: REUTERS/Reuters TV/Life News/SCANPIXVis mer

Jakter to kvinner etter terrorbombene

Fanget på overvåkningskamera. Kan ha startet blodbadet i Moskva med mobiltelefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Russisk politi jakter to kvinner som kan ha iverksatt de blodige terroraksjonene på to t-banestasjoner i Moskva, melder Life.ru.

Er du i Moskva? Tips oss i skjemaet til høyre eller ring +47 24 00 00 00.

Overvåkningsbilder viser kvinnene gå av på stasjonen Semyonovoskaja, 20 minutter før den første bomben smalt. Politiet mener de detonerte selvmordsbomberne - også kvinner - på avstand med mobiltelefoner.

Myndighetene mener tsjetsjenske opprørere står bak angrepet.

Jakter to kvinner etter terrorbombene

• Les også: - Fant nytt bombebelte på t-banen

Det er foreløpig uklart hva som skjedde i minuttene før eksplosjonene. Ifølge øyevitneskildringer har flere av passasjerene skjønt hva som var i ferd med å skje, enten ved at de så bombebeltet eller snakket med kvinnen som bar det, slik at de rakk å komme seg ut og vekk fra vognen da toget stoppet ved perrongen.

- Jeg var i vognen der bomben eksploderte. Det eneste jeg husker er et kraftig lysglimt. Så våknet jeg i armene til redningsmannskapene, helt blodig, forteller en av de skadde til Life.ru.

• Les også: Norske Ståle: - Glad jeg valgte å spasere i dag

- Ikledd jakke, skjørt og tørkleLike før eksplosjonen ved Lubjanka, som fant sted rundt 06.40, norsk tid, fanget overvåkningskamerane opp ytterligere tre kvinner etterforskerne tror kan knyttes opp til terrorhandlingene.

- De var ikledd lange jakker og skjørt og tørkler som dekket håret. En av kvinnene satte på knærne inne på tbanestasjonen og ba, sier en etterforsker til Life.ru.
Myndighetene sier dødstallene etter terrorangrepet kunne vært mye høyere. Et udetonert bombebelte, langt kraftigere enn det som gikk av, ble funnet om bord den sprengte vognene på Park Kulturij.

BLODIG: En skadd mann utenfor t-banestasjonen Park Kulturij i Moskva. Minst 36 mennesker ble drept da to selvmordsbombere slo til i morgenrushet. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
BLODIG: En skadd mann utenfor t-banestasjonen Park Kulturij i Moskva. Minst 36 mennesker ble drept da to selvmordsbombere slo til i morgenrushet. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Tallene over døde og skadde i angrepene varierer. De siste meldingene sier det er 36 omkomne.

Utenriksdepartementet sier til Dagbladet at de ikke har fått melding om skadde eller drepte nordmenn.

MINUTTER ETTERPÅ:  Et overvåkningskamara viser livløse mennesker på stasjonen Lubjanka. Foto: REUTERS/SCANPIX
MINUTTER ETTERPÅ: Et overvåkningskamara viser livløse mennesker på stasjonen Lubjanka. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer