FLERE HUNDRE: Oslo-politiet mottok flere meldinger om støy, slåssing, skadeverk og mulige skudd under en samling av flere hundre ungdommer i Bærum. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Jakter ungdomsranere

Politiet leter etter en eller flere mistenkte etter at minst tre ungdommer skal ha blitt ranet på Snarøya lørdag kveld.

Publisert
Sist oppdatert

Politiet fikk lørdag kveld meldinger om støy, slåssing og skudd etter at flere hundre ungdommer samlet seg på Snarøya i Bærum.

Etter meldinger om at flere var blitt ranet, slo politiet ring rund området.

Ifølge innsatsleder på stedet, Frode Kampen, har det vært sendt ut invitasjoner i sosiale medier.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Dette førte til at det samlet seg ganske mange hundre ungdommer her ute. I forbindelse med det har vi hatt tre ulike hendelser hvor ungdommer har blitt ranet, sier Kampen til Dagbladet.

De involverte skal være fra 13-14 år til slutten av tenåra. Ingen er pågrepet, og ingen har blitt alvorlig skadd.

- En av ungdommene skal ha blitt ranet for sko, jakke og telefon. Politiet valgte derfor å sette opp en vaktpost for å kunne stoppe gjerningspersonen, men dette mislyktes. Vi skalerer nå ned aksjonen, sier Kampen til Dagbladet like etter klokka 23.

Ved 1.15-tida opplyser operasjonsleder Sven Christian Lie til Dagbladet at situasjonen på Snarøya er normalisert og at politiet har forlatt området.

- Ungdommene er reist hjem. Vi leter fortsatt etter en eller flere gjerningspersoner. Ingen er pågrepet, og vi er nå over etterforskningssporet. Det betyr at vi sammenholder de vitneforklaringene vi har fått inn. Vi vil også hente inn videoovervåking fra området, sier Lie.

Sa de hørte skudd

Det ble også meldt om skudd på et av stedene ungdommene var samlet. Politiet har lørdag kveld ikke kunnet bekrefte at det har blitt løsnet skudd, selv om meldinger gikk ut på dette.

- Mye taler for at det ikke er blitt avfyrt skudd. Vi har ikke funnet tomhylser, prosjektiler eller annet som skulle tilsi at skudd er blitt avfyrt, sier Lie.

Den første meldingen om flere hundre ungdommer kom rundt 21.30 lørdag kveld. Etter det mottok politiet en rekke henvendelser om støy, slåssing og skadeverk. En bil skal ha blitt gått løs på, og ei rute på en bolig skal være knust.

Mellom 200 og 300 personer i midten av tenåra skal ha vært samlet på området. Like før klokka ti meldte politiet om at de har bevæpnet seg som følge av ubekreftede meldinger om skudd mot en bil.

- Fire ungdommer skal ha ringt på en bolig i området for å oppsøke hjelp. De sa de hadde blitt forsøkt ranet og at det hadde blitt avfyrt skudd mot en bil i nærheten, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til Dagbladet.

<strong>SPERREPOST:</strong> Politiet kontrollerer all trafikk til og fra Snarøya. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPERREPOST: Politiet kontrollerer all trafikk til og fra Snarøya. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sperrepost

Operasjonslederen opplyste også at situasjonen var kaotisk og uoversiktlig på stedet.

Politiet satte derfor opp en sperrepost rundt Snarøya, som gjorde at de kunne kontrollere trafikken til og fra stedet.

Dagbladets reporter på stedet fortalte at politiet stoppet alle busser og biler. I tillegg ble både gående og syklende personer, som beveger seg ut av Snarøya, sjekket.

Det er foreløpig ikke meldt om personskade.

Stoppet «hjemme alene»-fest

Fredag kveld stoppet Oslo-politiet en «hjemme alene»-fest i Bærum som skal ha pågått siden onsdag. Det skal ha vært opp mot 150 deltakere mellom 15 og 20 år på festen.

Ser dere hendelsen på Snarøya i sammenheng med den store ungdomsfesten som har pågått i Bærum de siste dagene?

- Akkurat det er litt tidlig å si noe om. Men vi kan selvsagt ikke utelukke at noen av ungdommene har vært begge steder, sier Pedersen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer