Kriseledelse fra i dag:

Jakter utstyr: Rød beredskap

Helseforetaket som kjøper inn legemidler og smittevernutstyr til sykehus og kommuner er fra i dag satt i «rød beredskap», aller høyeste nivå.

FULL MOBILISERING: - Vi jobber nå med større partier smittevernutstyr på vei inn til landet, som så skal fordeles av de regionale helseforetakene og Helsedirektoratet, forteller Aslak Ballari i Sykehusinnkjøp HF. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FULL MOBILISERING: - Vi jobber nå med større partier smittevernutstyr på vei inn til landet, som så skal fordeles av de regionale helseforetakene og Helsedirektoratet, forteller Aslak Ballari i Sykehusinnkjøp HF. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mangel på smittevernutstyr og legemidler er blant de største beredskapsutfordringene for å takle corona-pandemien. Sykehusinnkjøp HF, helseforetaket som har ansvaret for å kjøpe inn legemidler og utstyr på vegne av sykehusene, er fra i dag satt i såkalt «rød beredskap» (se faktaramme). Det er den høyeste form for kriseberedskap i helseforetak-systemet.

Flere sykehus har meldt at de nå er i «gul beredskap», men foreløpig har ingen meldt om «rød beredskap». Men i Sykehusinnkjøp HF er situasjonen nå akutt, forteller kommunikasjonsrådgiver Aslak Ballari:

– Vår organisasjon er fra mandag 16. mars i rød beredskap. Det betyr at dagens organisering av Sykehusinnkjøp HF endres fram til krisesituasjonen er over. Dette innebærer etablering av kriseledelse, og omlegging av ordinær drift for å sørge for nasjonal koordinering av også andre områder som berøres.

Har også kommune-ansvar

Sykehusinnkjøp HF har i forbindelse med pandemien fått utvidet sitt ansvar til også å kjøpe inn nødvendig utstyr til kommunene. Anbudsreglene etter Lov om offentlige anskaffelser kan bli satt til side i en krisesituasjon som nå. Nærings- og fiskeridepartementet la ut ny informasjon om dette i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer