Jakter væpna gisseltakere

Grovt ran på Otta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Væpnet politi har rykket ut etter et grovt, væpnet ran på Otta, skriver Gudbrandsdølen Dagningen (gd.no).

- Klokka 17.45 ble det meldt at to maskerte menn tok seg inn i et hus. De ble truet med pistoler.  I påvente av at mannen i huset kom hjem holdt de kona hans og deres datter som gisler, sier operasjonsleder Ann Karin Sundgården i Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.no. 
 
Før mannen kom hadde ranerne fått tilgang til en safe, men ikke funnet noen penger. Heller ikke mannen i huset hadde kontanter å vise til da han kom hjem. Alle tre ble derfor bundet og kneblet før de ble låst inne i kjelleren, skriver NTB.

-Ranerne var ute etter penger, sier Sundgården.

Ifølge TV2 Nyhetskanalen skal mannen ha fortalt ranerne at han aldri oppbevarer penger i hjemmet. Han fikk varslet politiet, men da politiet ankom stedet var gisseltakerne borte.

Jakter to menn

- De forlot stedet i en svart Audi A6. Den har plast i bakruta. Vi vet ikke hvor de reiste avgårde, men har satt opp sperringer langs alle mulige fluktruter, sier Sundgården.

Dramaet fant sted i et hus i sentrum av Otta. Ingen skal ha kommet fysisk til skade.

- Men det er klart dette har vært en svært traumatisk opplevelse for de berørte, sier operasjonslederen.

Ranerne kom seg fra stedet med et mindre pengebeløp. Ifølge gd.no skal bilen være registrert med utenlandske skilter.

GISSELDRAMA: TO personer ble holdt som gisler i dette huset i påvente av at mannen kom hjem. Foto: Anne Helga Tallerås
GISSELDRAMA: TO personer ble holdt som gisler i dette huset i påvente av at mannen kom hjem. Foto: Anne Helga Tallerås Vis mer


- Ikke pågrip dem selv
Det er grunn til å tro at ranerne er utstyrt med våpen. Derfor advarer politiet folk mot å ta saken i egne hender.

- Ikke grip inn i situasjonen, bare observer og ring politiet på 02800, anmoder Sundgården, som etterlyser tips fra publikum.

Det er foreløpig ikke meldt seg noen vitner til episoden.

- Mor og datter blir nå tatt hånd om av lege, sier operasjonsleder Emun Tofthagen ved Gudbrandsdalen politidistrikt til TV2 Nyhetskanalen.

Dramaet fant sted like ved Otta sentrum.

- Det er skremmende at noe slikt kan skje her. Dette er et veldig trygt og rolig område, sier en av av byens innbyggere til Dagbladet.no.

Jakter væpna gisseltakere