Jakter væpnet mann på Sjusjøen

Politiet i Hedmark frakter inn væpnede styrker. Dramatisk vending i leteaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En leteaksjon etter en savnet mann på Sjusjøen i Ringsaker kommune tok en dramatisk vending i kveld. Ved 22-tiden oppdaget politi og letemannskaper en mann i kamuflasjeuniform med våpen på ryggen.

Politiet oppfattet situasjonen som så truende at mannskapene ble trukket tilbake.

Væpna spesialstyrker i Hedmark politidistrikt er kalt inn i tillegg til mannskaper fra Elverum, Gjøvik og Løten. Flesteparten av styrkene trekkes nå ut i påvente av dagslys, opplyser Hedmark politidistrikt til Dagbladet i ett-tiden.

Hevdet han var på millitærøvelse
Politiet opplyser at mannen skal ha hevdet overfor letemannskaper at han deltar i en millitærundersøkelse. Nærmere undersøkelser viser imidlertid at det ikke pågår noen øvelse i området.

Så langt har verken styrkene på bakken eller et politihelikopter med varmesøkende kamera greid å finne spor etter mannen.

Våpenmannen er muligens identisk med den savna personen letemannskapene søkte etter.

- Vi vet ikke noe med sikkerhet, selv om det er grunner til å anta at det er tilfelle, sier informasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

- De fleste av styrkene trekkes ut nå, men noen få lytteposter blir igjen. Vi fortsetter når det blir lyst, legger hun til.

Mannen ble sett på Midtfjellet mellom Sjusjøen og Mesnali.

Savnet-melding mandag
Den savnede er fra Lillehammer og ble meldt savnet av sin arbeidsgiver mandag.

Mannen skal ha dratt på hyttetur fredag, og kom ikke på jobb mandag.

Siste bevegelser på mannens mobiltelefon ble registrert lørdag formiddag, og mobilen er funnet avslått i mannens bil utenfor ei hytte i Elgåsen på Sjusjøen, ifølge Østlendingen.

Et Sea King-helikopter var med i letingen i dag, men ble trukket ut av området tidligere i kveld, får Dagbladet opplyst ved Hovedredningssentralen på Sola.