Jakter voldelig jentegjeng på video

Bettina Jevne (20) møtte politisjefen i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Nå vil politiet gå over videokameraene rundt Egertorget for å se om de kan ha fanget opp voldsepisoden - og om jentene som angrep Røa-spiller Bettina Jevne kan bli identifisert.

- Vi skal se om vi finner bilder fra et eller annet overvåkingskamera som vi kan prøve å identifisere folk på, sier stasjonsjef Bjørn Hansen på Sentrum politistasjon til Dagbladet.no.

I ettermiddag møtte han Røa-spilleren på sitt kontor, etter at fotballjenta forrige helg opplevde å bli slått ned ved Egertorget på Karl Johan.

- Jeg var skuffet over politiet på søndag, men jeg skjønner mye mer politiets problemstilling nå. Det går ikke på vilje, det går på ressurser, sier Jevne til Dagbladet.no etter møtet.

Det var etter en tur på Burger King at Jevne ble angrepet av en jentegjeng av afrikansk opprinnelse. «Slutt å se på meg, hvite fitte» sa en i gjengen.

Kort tid etter hadde hele gjengen kastet seg over 20-åringen.

Da politiet endelig kom til stedet etter to telefoner fra Røa-spilleren, var Jevne angrepet igjeng og jentegjengen forsvunnet.

- Hvilken situasjon er det i Oslo hvis man kan bli banket opp på Karl Johan lørdag kveld uten at politiet vil hjelpe eller ta imot anmeldelse? spurte Jevne i Dagbladet i dag.

Jakter voldelig jentegjeng på video

Selvmordsalarm

I ettermiddag fikk hun forklaringen fra stasjonsjefen ved Sentrum politistasjon.

- Våre folk tok Bettina med seg i bilen. Det var ingen synlige skader på henne, så de kjørte rundt for å finne gjerningsmenn. Så ble patruljen omdirigert fordi de fikk et oppdrag med en person som holdt på å ta livet sitt på et utested. De måtte ta det oppdraget, for det stod om livet, sier Hansen til Dagbladet.no.

- Skjer noen etter meg

Jevne sier hun er fornøyd med forklaringen. Hun ønsker likevel å rope et varsko om politiets ressurser.

- Jeg hadde ikke så lyst til å gå ut med det offentlig, men jeg ser på det som en plikt fordi jeg vet at det skjer noen etter meg, sier hun.

Etter dagens møte vil jentegjengen som angrep henne bli anmeldt og etterforsket.

OVERFALT: Bettina Jevne (20) var ute for å feire Cup-gullet med Røa, da hun ble overfalt av en jentegjeng med innvandrerbakgrunn på Karl Johan.