Stig Millehaugen på rømmen

- Jaktes på av kriminelle

En av Young Guns-lederne sier til Dagbladet at det er mange i det kriminelle miljøet som jakter på Millehaugen. - Det er flere som ønsker hevn, sier han.

PÅ RØMMEN: Politiet frigir bilder av dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen - som nå er på rømmen etter å ha unngått å returnere fra permisjon fra Trondheim fengsel onsdag 1. juni. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen ikke møtte opp ved Trondheim fengsel etter permisjon onsdag ettermiddag, ble det slått full alarm.

Nå tyder mye på at Millehaugen har reist til Oslo med fly. Flyet gikk fra Værnes lufthavn til Oslo ved 12-tida onsdag formiddag, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet er ikke alene om jakte på den dømte ransmannen. Dagbladet kan nå avsløre at flere personer fra kriminelle miljøer driver klappjakt på rømlingen med et mål for øyet: hevn.

PÅ RØMMEN: Politiet har frigitt bilder av Stig Millehaugen - som nå er på rømmen etter å ha unngått å returnere fra permisjon fra Trondheim fengsel onsdag 1. juni. Foto: Politiet
PÅ RØMMEN: Politiet har frigitt bilder av Stig Millehaugen - som nå er på rømmen etter å ha unngått å returnere fra permisjon fra Trondheim fengsel onsdag 1. juni. Foto: Politiet Vis mer

Dette bekreftes av flere Dagbladet har snakket med.

En person høyt opp i hierarkiet i Young Guns har gått med på å snakke med Dagbladet med løfte om anonymitet.

- Det er flere som ønsker hevn. De mener at en sånn person ikke fortjener å dø lett, sier mannen til Dagbladet.

- Farligere enn mange

Dagbladet kjenner til at det skal ha vært gjort flere forsøk på å finne Stig Millehaugen når han har hatt permisjon tidligere.

- Når han nå rømmer, kommer alt om drapet på Mohammed «Jeddi» Javed tilbake, sier mannen.

Mohammed «Jeddi» Javed var en skikkelse høyt opp på rangstigen i Young Guns.

Etter at Millehaugen rømte har Young Guns-lederen fått mange telefoner fra personer i det kriminelle miljøet.

- De fleste spør hvordan han kan få permisjon. Han har drept en fengselsbetjent i tillegg til Jeddi. Han er farligere enn mange som nå sitter inne som aldri får permisjon.

53-åringen er tidligere dømt for drap på en fengselsbetjent i 1992 etter et rømningsforsøk fra Berg kretsfengsel.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Millehaugens tidligere forsvarer, Morten Furuholmen, men har ikke fått svar.

JAKT: Tidligere politispaner Johnny Brenna om politiets jakt på dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen. Foto: NTB Vis mer

- Gal mann

Young Guns-lederen bruker sterke ord for å forsøke å beskrive Stig Millehaugen.

- Han er helt ferdig i huet. En mann du ikke kan stole. En mann som kan finne på å drepe sin beste venn. Han er en gal og skadet mann.

Det var i 2009 at Mohammed «Jeddi» Javed ble funnet skutt og drept i en bil på Haugerud i Oslo. Millehaugen ble pågrepet av bevæpnede menn fra Delta-troppen samme dag. Han har nektet straffskyld.

Drapet ble beskrevet som en ren henrettelse.

I 2011 ble Millehaugen dømt for å ha skutt Javed i bakhodet. Han ble dømt til lovens strengeste straff, 21 års forvaring med ti års minstetid.

«Drapet på Mohammed Javed fremstår som en ren henrettelse, utført på bestilling og med egen økonomisk vinning som eneste tenkelige motiv», heter det i dommen.

Konflikten som ledet opp til drapet på Jeddi, skal ha opphav i mange mindre hendelser, men selve bestillingsdrapet skal ha blitt utløst av en voldelig konfrontasjon mellom flere av Oslos kriminelle fraksjoner.

Dommen fra lagmannsretten konkluderer at drapet var kjent for flere i miljøet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer