Jaktes på i hele Europa

De to drapssiktede tenåringene fra Børselv i Finnmark etterlyses nå i hele Europa. Sønnen til den drepte 52-åringen har med seg pass på flukten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har mottatt en rekke tips etter at de i går kveld valgte å etterlyse guttene med navn og bilde.

- Vi undersøkker tips som går på nye observasjoner av de siktede. Vi har fått observasjoner fra steder som ikke har vært inne i bildet tidligere, og disse tipsene sjekkes av våre kolleger på de respektive stedene. Observasjonene er imidlertid så usikre at jeg ikke vil gå ut med stedsnavn, sier politiinspektør Inger-Marie Landfald ved Vest-Finnmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Landfald sier at de to guttene hadde en del penger med seg da de forsvant fra Børselv.

- Jeg kan også bekrefte at sønnen til den drepte har med seg pass, uten at jeg kan kommentere det noe nærmere, sier Landfald.

De to kameratene på 17 og 18 år ble sist observert i Børselv lørdag 1. juli. Politiet tror laksefiskeren Bernt Alfred Lillebo (52) ble drept torsdagen før, og at hans sønn og sønnens 18 år gamle kamerat var de siste som så ham i live.

Guttene skal ifølge politiet ha tatt skiltene fra Lillebos bil og plassert dem på en avskiltet Toyota Corolla 1982-modell. Ingen av guttene har sertifikat.