PÅ VILLSVINJAKT: Her er leder av viltnemda i Hobøl Håvard Jensen ute i skogen på leting etter et 200 kilos tungt villsvin. Foto: Privat
PÅ VILLSVINJAKT: Her er leder av viltnemda i Hobøl Håvard Jensen ute i skogen på leting etter et 200 kilos tungt villsvin. Foto: PrivatVis mer

Jaktet 200 kilos villsvin i Hobøl

En svensk kvinne kolliderte med det gigantiske dyret på Fylkesvei 120 i går kveld. Sammenstøtet var så kraftig at bildekket punkterte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Follo politidistrikt gikk i formiddag ut og advarte mot en cirka 200 kilo tungt, potensielt farlig villsvin i Hobøl kommune i Østfold.

De fryktet at det digre dyret kunne være skadd i kollisjonen kvelden før og dermed aggressivt.

- Politiet ønsker ikke at folk oppsøker dette villsvinet som kan være aggressiv på nært hold, skrev de på Twitter.

Villsvinsøk - Vi rykket ut fredag kveld. Dyret hadde sprunget rett inn i siden på bilen til en svensk dame. Her hadde det truffet dekket. Sammenstøtet var så kraftig at hele bilen hadde ristet og dekket ble revet opp slik at det punkterte, forteller leder av Viltnemda i Hobøl Håvard Jensen til Dagbladet.

Han kom da til at det ikke var trygt å søke etter dyret i går kveld, uten den nødvendige kompetansen.

- Vi vurderte det slik at vi måtte tilkalle folk som har kompetanse og er trent for søk på villsvin, forteller Jensen.

Jakten på dyret fortsatte derfor i formiddag. I 14-tiden avsluttet de søket uten funn. Til tross for det kraftige sammenstøtet, er de nå sikre på at villsvinet ikke er skadd.

- Det har nok fått skadet selvtilliten, for det har truffet noe som er større enn den selv, men det er ingen tegn på at det er fysisk skadd. Vi har ikke funnet blod eller tenner på kollisjonsstedet. Det ville vi gjort om det var skadd. Vi har også søkt med hund. Hadde det var skadd, hadde det ikke gått langt, men lagt seg ned i nærheten, forklarer viltlederen.

- Stridsvog Jensen vil nå berolige befolkningen i Hobøl som frykter at et farlig villsvin løper rundt i området.

Det gjør han på følgende vis:

- Det er jo en stridsvogn! Det er 150-200 kilo med kjøtt og tenner som brødkniver! Men det er ikke farlig for folk flest. Det holder seg unna folk stort sett, sier han.

Hadde den derimot ligget skadet i veikanten, slik de først fryktet kunne situasjonen vært en annen.

- Det kunne vært farlig for jeger og hund. De kan finne på å angripe hvis de er skadet, sier han. Viltnemda lurer nå på om en villsvinstamme er i ferd med å etablere seg i området eller om dette bare var et streifdyr, og ser gjerne at folk melder fra ved eventuelle observasjoner.

I Østfold-kommunene Aremark og Marker har villsvin som er kommet inn fra Sverige allerede slått seg til, opplyser Jensen.