Jaktet ekorn i tre - ble der ei uke

Dagens gode råd til pus: Jag ikke ekorn opp i høye trær. Du kan risikere å bli der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan den svarte hus- og skogskatta Chaplin underskrive på. På morgenkvisten mandag for vel en uke siden fulgte hannkatten en av sine naturgitte egenskaper og raste etter et ekorn på nabotomta til familien Noren Eriksen i Bølstadlia i Røyken og opp i et vel 10 meter høyt tre. Hva som videre skjedde med Snipp eller Snapp vites ikke, men Chaplin ble værende.

Hvorfor, er det ikke så greit å få rede på. Opp mot treets krone klatret han når noen forsøkte å hjelpe ham ned, men han maktet aldri selv å klatre nedover. Men ved 13.15-tiden tirsdag hentet to brannkonstabler fra Drammen Chaplin ned fra treet.

Ba om hjelp

- Han jamret og skrek til oss hver gang vi nærmet oss, som om han fortvilet ba om hjelp, sier Eva Noren Eriksen til NTB.

- Vi har holdt øye med ham hele tiden. Han har ikke vært nede, har ikke tatt til seg mat, og skrikene hans tydet på at han var i sjokk, sier Eva Noren Eriksen.

En drosjesjåfør, godt hjulpet av en mobilkran, forsøkte å hjelpe mandag. Men han måtte gi oss. Chaplin bare freste og trakk seg enda lenger opp i treet.

Brannvesen

Chaplin - trolig både vettskremt og sulten - lå i hvilestilling i treet da brannvesenet i Drammen kom med kranbil og kurv til to mann tirsdag formiddag. Skeptisk så han at kurven med de to kom høyere og høyere. Igjen grep angsten, og pus flyktet høyere opp i treet. Men brannkonstabler kan mer enn å slukke brann, og klarte å nærme seg katten både fra over og undersiden. Slik klarte den ene å få et godt tak i Chaplin.

Nede på bakken sto matmor Sissel Halvdansen. Hun mottok et dirrende familiemedlem som trolig knapt nok visste hvor den var, plasserte den forsiktig i et bur, og tok den med hjem.

Men hvem har hørt om en katt som har dødd i et tre, eller som ikke er kommet ned når den er sulten.

- Vi, svares det på veterinærhold. Katter kan bli så preget av sjokk at de besvimer. Da går de rett i bakken. Og etter sigende var det bare snakk om tid for Chaplins del.

SMARTEST: Snipp lurte pus.