Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jaktet nøkkelvitne etter påstand fra eks-advokat

- Oppsiktvekkende, sa Høiness-advokat Mette Yvonne Larsen. - Han har truet dommere i tur og orden svarte sorenskriver Stein Huseby.

 MANN PÅ MANGE FRONTER:  Innspill om vitne Stein Husby i arvestriden i Oslo tinghus i ettermiddag: Han bør prioritere jobben sin som sorenskriver i Kongsberg, mener bedriftsleder i Buskerud som venter på en avgjørelse hos sorenskriveren.Foto: Per Løchen, NTB Scanpix.
MANN PÅ MANGE FRONTER: Innspill om vitne Stein Husby i arvestriden i Oslo tinghus i ettermiddag: Han bør prioritere jobben sin som sorenskriver i Kongsberg, mener bedriftsleder i Buskerud som venter på en avgjørelse hos sorenskriveren.Foto: Per Løchen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGHUS (Dagbladet): I lunsjen ble en ball fra «tribunen» plutselig spilt inn på banen til byfogden i Oslo.

Temperaturen i testamentstriden om 100-millioners arven til Mona Høiness steg et par grader da Høiness' advokat Mette Yvonne Larsen grep ordet direkte etter lunsjpausen i Oslo tinghus i dag.

Og den fjerde rettsdagen ble avrundet med en telefonrunde med nøkkelvitnet Stein Husby for å få av klart såkalte «oppsiktvekkende innhold».

- Det har kommet en faks til mitt kontor i dag med så oppsiktvekkende innhold at jeg ber om å få legge det fram her, sa Larsen - og fikk dommerens og motpartens advokat Fred A. Gades tillatelse til det.

Faksen kom fra firmaet Eiendomssikring i Prestfoss i Buskerud ved styreleder Trygve Fjeld.

Nøkkelvitne Innholdet i faksen dreier seg om sorenskriver Stein Husby på Kongsberg - et av nøkkelvitnene til Urdahl-slektningene, som krever at
testamentet blir kjent ugyldig fordi Synne Alver Urdahl var senil dement da testamentet ble opprettet 20. februar 2007.

Stein Husby har beskrevet at Synnøve var helt utafor da han traff henne i det såkalte Raggens selskap tre måneders tid før det omstridte testamentet ble ført i pennen.

Og sorenskriveren fikk tillatelse til å avgi skriftlig vitneforklaring fordi han ikke hadde anledning til å møte personlig i skiftetvisten denne uka.

- Ikke på jobb som sorenskriver Styrelederen i Buskerud-firmaet går kraftig i rette med hvordan Husby disponerer sin arbeidstid som sorenskriver på Kongsberg. Hans firma har stått oppe i sak som møtten utsettes tidligere i år fordi Husby hadde ferie.

- Og han reagerer kraftig når han nå leser i Dagbladet at Husby nå prioritererer Rikslønnssnemnda mens sorenskriveren heller ikke nå kan overholde tidsfristen, orienterte Larsen om innholdet i faksen.

Nå skal advokat Fred A. Gade forsøke å ta tak i Husby for å sjekke om det er mulig å få han til å møte personlig i skiftetvisten i Oslo tinghus fredag morgen likevel.

Før advokatene ble enige om at det var greit, hadde de et nytt «munnhoggeri» om hvem som var opphavsmann til den «overraskende» faksen.

- En kjent størrelse - Trygve Fjeld er jo en kjent størrelse i jussen, repliserte Gade og dro fram en historikk om advokatbevilling.

- Nå bør du være forsiktig med pressen tilstede. Og jeg kan ikke vite hvordan du vet at mannen bak faksen er den Trygve Fjeld d.y. som du åpenbart tror det er, svarte Larsen.

Dommer Tove Merete Voldbæk fikk tak i Stein Husby på telefon helt på tampen av rettsdagen.

Rikslønnsnemnda - Jeg skjønner ikke hvor denne mannen har dette med ferie fra. Jeg har vært opptatt som leder av Rikslønnsnemnda. Og ja, dette er mannen som Gade sikter til, som har mistet advokatbevilgningen og truet hver eneste dommer her i distriktet i tur og orden, svarte Husby, som også måtte svare på noen spørsmål fra advokat Mette Yvonne Larsen rundt teksten i den vitneforklaringen han selv har signert.

Faksen som ble lest opp i retten, fortalte ikke hvorfor avsenderen mener at byfogden i Oslo har noe å gjøre med hvordan sorenskriveren i Kongsberg bruker sin arbeidstid. 

Men styreleder Trygve Fjeld i Eiendomssikring varsler i samme faks at han vil ha opp Husbys sorenskiver-innsats med Domstoladministrasjonen.

Oslo 20120829  :   Mona Høiness  i retten sammen med  Mette Yvonne Larsen . Høiness er  oppført som enearving i testamentet etter barnløse Synnøve Alver Urdahl  og Per Urdahl.  Til høyre sitter Urdahl-slektninger  som ber byfogden i Oslo om å kjenne testamentet ugyldig .Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Oslo 20120829 : Mona Høiness i retten sammen med Mette Yvonne Larsen . Høiness er oppført som enearving i testamentet etter barnløse Synnøve Alver Urdahl og Per Urdahl. Til høyre sitter Urdahl-slektninger som ber byfogden i Oslo om å kjenne testamentet ugyldig .Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media