Jaktet på kona - drepte svigerinnen

VOSS/BERGEN (Dagbladet): Den 48 år gamle mannen som er drapsmistenkt på Voss, var på jakt etter sin kone. I stedet fant han svigerinnen. Han skal ha truet med kniv og tatt henne med som gissel, før han drepte henne på turistattraksjonen Mølstertunet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teknisk assistanse fra Kriminalpolitisentralen (Kripos) kom til Voss seint i går kveld for å bistå under etterforskningen.

Den dramatiske hendelsen skjedde på Voss ved 13-tida i går. Politiet fikk en telefon fra kvinnens mann like før.

- Var truende

- Han fortalte at den mistenkte mannen oppsøkte henne hjemme i Voss sentrum, og at han var truende. Vi rykket ut, men da vi kom til stedet var de allerede forsvunnet. Seinere fant vi kvinnen på Mølstertunet. Hun var da i live, men døde kort tid etterpå, sier lensmann Kaare Rykke.

Etter det Dagbladet kjenner til skal den mistenktes kone ha rømt hjemmefra søndag kveld for å overnatte hos sin bror og hans kone.

Rømte bakveien

Årsaken til dette skal være at hun hadde erfaring for at mannen kunne bli voldelig etter å ha drukket alkohol.

I går formiddag dukket mannen opp hos sin svigerinne. Hans kone oppdaget dette, og klarte å komme seg ut av huset bakveien. Svigerinnen ble igjen. 48-åringen skal ha truet henne med kniv til å fortelle hvor kona hadde gjort av seg. Deretter trakk han svigerinnen med seg ut i hennes bil, og tvang henne til å kjøre til Mølstertunet.

I en grasbakke ved museet, like ved en bunker, skal han ha stukket henne med kniven slik at hun døde av skadene.

Flere turgåere ble vitner til drapet. De ringte politiet slik at patruljen ble omdirigert dit, men da den kom hadde 48-åringen rømt fra stedet.

En times tid seinere kunne bevæpnet politi pågripe mannen i Voss sentrum.

- Det skjedde uten dramatikk. Vi har tatt hand om ham her ved lensmannskontoret for å foreta avhør så snart vi finner at tida er moden for det, sier lensmann Kaare Rykke.

Kolleger sørger

Fungerende politimester Harry Rosnes i Hordaland politidistrikt sier at det i dag vil bli tatt stilling til om han skal framstilles for varetektsfengsling.

Både kvinnen som ble drept og den mistenkte mannen er drosjesjåfører på Voss.

- Jeg snakket med henne mandag klokka 08.30, en time før hun gikk av vakt og overlot bilen til sin mann, som også kjører drosje. Denne saken er blitt dobbelt tragisk for oss. Både den døde og den mistenkte var nære kolleger, som vi kjente godt. Sorgen er tung å bære for oss. Slike ting er det ikke mulig å forberede seg på, sier drosjeeier Arild Nakken.

ÅSTEDET: Kvinnen ble drept med kniv ved en bunker her på Mølstertunet.