Jaktet utrydningstruede tigere. Seks krypskyttere drept etter konfrontasjon med politiet

I Bangladesh.

UTRYDNINGSTRUET: Seks krypskyttere ble skutt og drept av politiet da de jaktet utrydningstruede bengalske tigere i Bangladesh. Denne bengalske tigeren holder til i dyreparken i Budapest. Foto: Csaba Krizsan/MTI via AP/NTB scanpix
UTRYDNINGSTRUET: Seks krypskyttere ble skutt og drept av politiet da de jaktet utrydningstruede bengalske tigere i Bangladesh. Denne bengalske tigeren holder til i dyreparken i Budapest. Foto: Csaba Krizsan/MTI via AP/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst seks mistenkte krypskyttere ble skutt og drept i en konfrontasjon med politi i en nasjonalpark i Bangladesh.

Mangroveskogen Sundarbans, som ligger i Bangladesh og nabolandet India, er det viktigste leveområdet for den utrydningstruede bengalske tigeren.

- Krypskytterne skjøt mot oss da vi gjennomførte et raid mot deres tilholdssted ved Mandarbaria-kanalen i skogen. Vi skjøt tilbake. Seks krypskyttere ble drept i skuddvekslingen, sier den lokale politisjefen Harendranath Sarker.

Han opplyser at politiet fant skinnet av tre voksne bengaltigere og beslagla fire gevær og en pistol.

En kartlegging gjort av myndighetene viser at antallet tigre har sunket betraktelig. Det anslås at det er rundt 100 bengaltigre i Sundarbans, noe som er en kraftig nedgang fra de 440 som ble registrert under en kartlegging i 2004.

Hendelsen fant sted om lag 200 kilometer fra hovedstaden Dhaka.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer