Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulvejakt

Jaktleder anmeldt for vold mot dyreverner

I forbindelse med ulvejaktstarten ble Arne Sveen anmeldt for vold. - Jeg ble helt paff, sier jaktlederen.

ANMELDT: Jaktleder Arne Sveen er anmeldt for vold mot en kvinne i forbindelse med jaktstarten til ulvejakta i Hedmark. Foto: Privat
ANMELDT: Jaktleder Arne Sveen er anmeldt for vold mot en kvinne i forbindelse med jaktstarten til ulvejakta i Hedmark. Foto: Privat Vis mer

Politiet bekreftet mandag overfor både Nationen og Østlendingen at en kvinnelig dyreverner har anmeldt jaktleder Arne Sveen for påstått kvelertak utenfor Haugedalen grendehus på Åmot nyttårskvelden i 2019.

Jaktleder Arne Sveen fikk vite om anmeldelsen i dag.

- Først ble jeg helt paff. Deretter ble jeg forbanna, sier Sveen til Dagbladet.

- To utfall

Han fortsetter:

- Det er bare to utfall på denne saken. Enten henlegges den fordi intet straffbart har skjedd, eller så møtes vi i en rettssak.

Krimsjef Roger Næss ved Elverum politistasjon bekrefter til Nationen at de har mottatt en anmeldelse.

- Det handler om beskyldninger om vold. Det er den fornærmede i saken, personen som mener hun er utsatt for noe, som har anmeldt saken, sier Næss.

Jaktmøte

Den 31. desember befant Sveen seg i Haugedalen grendehus, sammen med en rekke andre jaktkamerater, der de planla ulvejakta.

Sveen hevder overfor Dagbladet at de ble oppmerksomme på at det var en kvinne utenfor, og at han gikk ut for å konfrontere henne om at hun befant seg på privat eiendom.

- Jeg ba henne tre ganger om å gå, men hun svarte at hun hadde rett til å være der. Da skjøv jeg henne ut fra plassen med min egen kropp, hevder Sveen.

Ifølge ham var det i forbindelse med dette at kvinnen falt og anklaget ham for å ha vært voldelig.

FELT ETTER VEDTAK: 20. november ble to ulver felt i Rendalen etter vedtak fra Miljødirektoratet. Video: Statens Naturoppsyn / Miljødirektoratet Vis mer

Trusler

Sveen mener han er utsatt for en svertekampanje.

- Jeg har opplevd at det er mange som har forskjellige meninger om ulv, og som kontakter meg med spørsmål, og jeg har forsøkt å svare alle på en skikkelig måte. Hvorfor skulle jeg ta kvelertak på noen om jeg brukte så mye tid på å svare alle?, sier Sveen.

- I min jobb og mitt privatliv er folk til å stole på. Når noen juger og sverter meg fordi jeg jakter ulv lovlig i Norge, blir jeg forbanna, tilføyer han.

Han sier dette er første gang han blir anmeldt.

Søndag skrev Dagbladet om trusler jaktlederen har mottatt - og at også familien hans har fått trusler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media