TOK SITT EGET LIV: Moren til ni år gamle Jamel Myles forteller at sønnen ble mobbet etter at han fortalte på skolen at han var homofil. Foto: Privat
TOK SITT EGET LIV: Moren til ni år gamle Jamel Myles forteller at sønnen ble mobbet etter at han fortalte på skolen at han var homofil. Foto: PrivatVis mer

Jamel (9) ble mobbet for at han var homofil. Han tok sitt eget liv

- Jeg er lei meg for at han trodde dette var det eneste valget han hadde.

Ni år gamle Jamel Myles fra Colorado i USA ble ifølge moren mobbet og utsatt for homofobiske kommentarer etter at han fortalte på skolen at han var homofil.

Etter fire dager orket ikke Jamel mer, og han tok sitt eget liv.

- Lei meg

Jamels mor, Leia Pierce, sier ifølge BBC at sønnen hennes fortalte henne at han var homofil etter sommerferien. Hun forteller også at sønnen var «stolt» over dette, og at han ville være åpen om det.

- Han har fortalt min eldste datter at de andre barna på skolen sa at han skulle ta livet sitt, sier Pierce til den britiske rikskringkasteren, og legger til:

- Jeg er bare lei meg for at han ikke kom til meg. Jeg er lei meg for at han trodde dette var det eneste valget han hadde.

«Uventet og tragisk»

I en uttalelse fra Denvers offentlige skoleverk heter det at de har etablert en krisetelefon for elever og foreldre som måtte trenge noen å snakke med, og på fredag sendte de ut et brev til alle de foresatte ved skolen der Jamel gikk.

I brevet omtaler de dødsfallet som «uventet og tragisk», og ber foreldrene om å være oppmerksomme på om barna deres viser tegn på stress eller har blitt preget av hendelsen.

Will Jones, som er talsperson for skolene, sier til BBC at skoledistriktet er opptatt av at alle skal behandles med verdighet og respekt, uavhengig av kjønn og legning. Herunder ligger blant annet en anti-mobbe-kampanje.

- Akkurat nå er det viktigste for oss å hjelpe både elever og foresatte med å takle den sorgen og det sjokket de nå opplever, og vi vil gjøre alt vi kan for å unngå at en slik tragedie skjer igjen, sier han.

Jamel ble funnet i familiens hjem forrige torsdag. Politiet har uttalt at de etterforsker saken som et selvmord.

Leia Pierce er knust etter sønnens bortgang.

- Han fortjente virkelig ikke dette. Han ville gjøre alle glade selv når han hadde en dårlig dag selv. Jeg skulle bare ønske han kunne komme tilbake til meg, sier hun til The Denver Post.

Vanskelig å håndtere

Selvmord er uvanlig blant barn under 13 år, men har likevel blitt vanligere de senere årene.

John Ackerman er psykolog og jobber ved et ressurssenter som jobber for å forhindre selvmord blant unge. Han er en av ekspertene som følger den nye trenden tett.

- Impulsivitet spiller en stor rolle i suicidal oppførsel blant barn og unge som ikke alltid tenker gjennom sine handlinger, sier han til CNN, og legger til at det for unge mennesker kan være vanskelig å håndtere sterke følelser.

Dagbladet gjengir bildet med tillatelse fra Jamels bestemor. Det er hun som har håndtert presseforespørslene familien har fått.