Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

James (56) gikk 33 kilometer til og fra jobb hver dag i ti år

Men etter en innsamling kan han nå kjøpe seg bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Og det trenger ikke være en bruktbil.

Historien om fabrikkarbeideren James Robertson (56), som i ni år har gått til og fra jobb, fem dager i uka, har rørt amerikanerne.

I løpet av få dager har det blitt startet opp en støttegruppe for 56-åringen. Og på like kort tid har det blitt samlet inn omlag 1,5 millioner kroner til ham.

33 kilometer hver dag Det var på søndag at lokalavisa Detroit Free Press skrev om Robertson - og at han siden 2005 har gått fra sitt hjem i Detroit til arbeidsplassen i forstaden Rochester Hills. Og tilbake.

Tur retur er strekningen 33 kilometer.

Dårlig vær har aldri stanset 56-åringen. Ikke èn eneste dag har han vært borte fra arbeid.

Ønsker seg en Ford Han begynte den lange turen til jobb i 2005, da hans daværende gamle Honda Accord gikk i stykker. Siden Robertson tjener 10,55 dollar i timen (cirka 70 kroner) hadde han ikke råd til å kjøpe en ny bil.

GIKK TIL HAN FIKK: James Robertson (56) tok beina fatt da bilen hans gikk i stykker for ni år siden. Siden har han gått til og fra jobb - en strekning på 33 kilometer - hver eneste dag. Hans høye arbeidsmoral har inspirert mange amerikanere, og i løpet av få dager har det nå blitt samlet inn penger til mannen, slik at han nå kan kjøpe seg en splitter ny bil. Foto: Ryan Garza / AP / Scanpix
GIKK TIL HAN FIKK: James Robertson (56) tok beina fatt da bilen hans gikk i stykker for ni år siden. Siden har han gått til og fra jobb - en strekning på 33 kilometer - hver eneste dag. Hans høye arbeidsmoral har inspirert mange amerikanere, og i løpet av få dager har det nå blitt samlet inn penger til mannen, slik at han nå kan kjøpe seg en splitter ny bil. Foto: Ryan Garza / AP / Scanpix Vis mer

Men det har han nå. Hans høye arbeidsmoral har inspirert mange amerikanere, og etter opprettelsen av nettsida «Go Fund Me» har 1,5 millioner kroner strømmet hans vei.

Det er nok penger til en Lamborghini. Men Ford-entusiasten Robertson ønsker seg ikke det. Han vil aller helst ha en Ford Taurus, som har en prislapp på ca 175 000 kroner.

- Jeg må være forsiktig med tanke på hvordan jeg håndterer dette. Den samme gud som gir meg alt dette, kan ta det fra meg. Forhåpentligvis er jeg forberedt på det som skjer, sier 56-åringen til Detroit Free Press.

FÅR FORD: Etter å ha gått til og fra jobb, en strekning på 33 kilometer, hver eneste dag i ni år, har det i løpet av få dager blitt samlet inn så mye penger at James Robertson kan kjøpe seg en ny bil. Og valget var lett  for Ford-entusiasten: en rød Ford Tarus, 2015-modell. Foto: Rebecca Cook / reuters / Scanpix
FÅR FORD: Etter å ha gått til og fra jobb, en strekning på 33 kilometer, hver eneste dag i ni år, har det i løpet av få dager blitt samlet inn så mye penger at James Robertson kan kjøpe seg en ny bil. Og valget var lett for Ford-entusiasten: en rød Ford Tarus, 2015-modell. Foto: Rebecca Cook / reuters / Scanpix Vis mer