James (59) fikk transplantert nytt ansikt

- Ligner det gamle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): James Maki (59), den andre personen som får ansiktstransplantasjon i USA, viste seg i går fram med sitt nye ansikt.

Maki, som fikk ansiktet ødelagt etter at han falt og fikk elektrisk støt på en togskinne i 2005, forlot nesten ikke huset sitt på flere år, ifølge Sky News. Han er begeistret over at hans nye ansikt er så likt hans gamle.

Han så ansiktet sitt i speilet fire dager etter operasjonen.

- Jeg ville bare se hvordan den nye Jim så ut, sa han.

Ny nese og overleppeMaki måtte gjennom en 17 timers operasjon i forrige måned, og er nå innlagt på sykehuset Brigham and Women's hospital i Boston. Mannen som nå har fått et nytt ansikt er ifølge lokal-TV-stasjonen WBZ Boston tidligere Vietnam-veteran og rusmisbruker.

- Jeg setter pris på denne sjansen til å starte et nytt liv. Den første delen av livet mitt var bare problemer. Jeg er glad for at jeg kan begynne på nytt, sa Maki ifølge kanalen.

Ansiktet Maki har fått transplantert, kommer fra Joseph Helfgot, en mann som døde etter en hjertetransplantasjon. 17 personer deltok i operasjonen, som gjorde at Maki fikk ny nese, overleppe, hud, muskler og nerver. Maki forteller at han har begynt å få tilbake følelsen i deler av ansiktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer