Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

James (75) hindret potensiell skolemassakre i USA

- Dette kan jeg ikke la skje, skal Vietnam-veteranen ha tenkt da han gikk mellom barna og angriperen.

 KRIGSVETERAN:  James Vernon gikk i mellom da en mann med kniv truet barn ved et bibliotek i Illinois. Vernon, som tidligere har kjempet i Vietnam, har nå mindre skader som følge av hendelsen den 15. oktober. Foto: Robert Downen / Pekin Daily Times, via AP
KRIGSVETERAN: James Vernon gikk i mellom da en mann med kniv truet barn ved et bibliotek i Illinois. Vernon, som tidligere har kjempet i Vietnam, har nå mindre skader som følge av hendelsen den 15. oktober. Foto: Robert Downen / Pekin Daily Times, via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har gått over førti år siden James Vernon deltok i Vietnam krigen.

Torsdag måtte Vernon i aksjon igjen da hans klasse på 16 barn mellom 7 og 14 ble truet av en mann (19) med to kniver, skriver Washington Post.

Under hendelsen, som fant sted på et bibliotek i byen Morton der Vernon underviser skoleelever i sjakk, skal den unge mannen med knivene ha ropt at han ønsket å drepe noen under torsdagens hendelsen.

Forsøkte å roe ned gjerningsmannen Særlig små barn, ifølge det Illinois-baserte mediet Journal Star.

- Da hadde jeg bare en tanke i hodet. Dette skulle ikke få skje. Dette kan jeg ikke la skje, ikke her, sier Vernon ifølge regionsavisa.

Washington Post skriver at Vernon skal ha gått i mellom nittenåringen og barna.

Deretter skal krigsveteranen ha stilt den unge mannen spørsmål om livet hans og om grunnen til at han gjorde dette, før han fikk til en avtale om at barna skulle få gå.

Havnet i nærkamp Da barna, hjulpet av en av deres mødre som var tilstede da truslene ble ytret, kom seg ut av rommet, angrep knivbæreren Vernon.

- Jeg fokuserte på å redde barna, sier han til Washington Post og legger til at han i ettertid opplever den korte kampen med den langt yngre angriperen som en uklar tåke.

Ifølge Vernon hadde han aldri klart å overmanne angriperen dersom han ikke hadde benyttet sin erfaring fra den amerikanske hæren.

- Jeg har dårlige knær, en dårlig skulder og høyt blodtrykk, men kroppen min holdt akkurat, sier Vernon til Washington Post.

Avlyser ikke neste ukes sjakktime I etterkant av hendelsen ble både Vernon og nittenåringen sendt til sykehus med mindre skader.

Sistnevnte er nå tiltalt for drapsforsøk og legemsbeskadelse, ifølge Washington Post.

Den amerikanske avisa skriver videre at Vernon i ettertid skal ha blitt oppringt av foreldrene til barna som, i tillegg til å takke krigsveteranen for heltemotet, skal ha spurt om det blir noe av neste ukes planlagte sjakktime.

Det skal James Vernon ha sagt svart ja til, skriver Washington Post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!