Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

James Brown ikke attraktiv nok

Taper stort på festival-fiasko Den norske festivalsommeren har fått en treg start. Både Oslo Funkfestival og Down On The Farm går med til dels betydelige underskudd. Det har ført til at ildsjelen bak funkfestivalen har gått under jorda, mens Down On The Farm-arrangørene er usikre på om de tør å gå på et år til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. juni inviterte konsertarrangør Rolf Sejersted til den første utgaven av Oslo Funkfestival. Mye kan tyde på at det også ble den siste.

Selv om han lokket med funkens gudfar, James Brown, kom et beskjedent antall mennesker til Jordal Amfi. Hallen, med plass til 5000 mennesker, var langt fra full.

Fra arrangørhold blir det opplyst at 1900 tilskuere løste billett. Andre kilder hevder at det neppe var mer enn halvparten.

Forsvunnet

Rolf Sejersted la ut 1,2 millioner av egen lomme for å få Brown til funkfestivalen i Oslo og til nattjazzen i Bergen. Nå er ikke Sejersted å få tak i. Han har rett og slett gått under jorda.

- Sejersted gjemmer seg, bekrefter medarrangør av funkfestivalen, Naim Lorentzen. Lorentzen vil ikke si noe om hvor mye penger som er tapt i forbindelse med Brown-konserten.

- Men det er for seint å håpe på at vi går i null, sier han. Lorentzen sier han vet hva som gikk galt med festivalen.

- Dette er imidlertid en intern sak som jeg ikke ønsker å gå ut med.

Han mener det er for tidlig å si om det blir en ny utgave av Oslo Funkfestival neste år.

- Jeg kan gjerne være med og arrangere en ny festival, jeg, men da må jeg skaffe meg nye samarbeidspartnere, sier han med klar adresse til Sejersted.

Slutt for farmen?

Heller ikke sist helgs Down On The Farm-festival utenfor Halden ble direkte god butikk for countryfantast Tom Skjeklesæther og de andre enkeltpersonene som sto bak arrangementet. Festivalen trakk langt færre folk enn tidligere år.

- Det er for tidlig å si på krona hvordan dette har gått, men det er helt på det rene at vi har tapt en del penger, uttaler Skjeklesæther. Dermed kan Down On The Farm være arrangert for siste gang.

- Det er et åpent spørsmål om det blir festival neste år. I løpet av uka får vi oversikt over hvor stort underskuddet er. Da blir det også tatt en avgjørelse på om vi satser på Down On The Farm i 1997, sier han. Han forklarer den manglende suksessen for årets festival med dårlig vær, mangel på stjerner og et vell av tilbud ellers i markedet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media