James Foley var kidnappet i over 600 dager før han ble halshogget. Hylles av familie og venner

- Han reddet livet mitt to ganger før jeg hadde kjent ham en måned.

DREPT: En video sluppet av Den islamske stat (IS) i går skal vise halshuggingen av den amerikanske journalisten James Foley. FBI sier i dag at de tror videoen er ekte. Foley hylles som et stort medmenneske av venner, familie og kolleger.
  AFP PHOTO / NICOLE TUNG
DREPT: En video sluppet av Den islamske stat (IS) i går skal vise halshuggingen av den amerikanske journalisten James Foley. FBI sier i dag at de tror videoen er ekte. Foley hylles som et stort medmenneske av venner, familie og kolleger. AFP PHOTO / NICOLE TUNG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kom den rystende videoen der den amerikanske journalisten James Foley skal ha blitt halshogget og drept av terrororganisasjonen IS.

Han ble kidnappet av en organisert gjeng etter han kom ut av en internettkafé i byen Binesh i Syria 22. november 2012, ifølge FBIs etterlysning.

Foley har trolig sittet i fangenskap siden i mer enn 600 døgn siden novemberdagen i 2012. Frilansjournalisten blir nå hyllet av familie og venner.

- Stolte På familiens minnegruppe på Facebook, «Free James Foley», skrev hans mor Diane Foley et rørende innlegg i timene etter vidoen kom til overflaten.

«Vi har aldri vært mer stolte av vår sønn Jim. Han viet livet sitt til å forsøke å vise verden lidelsene til det syriske folk» skriver moren.

Videoen viser også den kidnappede frilansjournalisten Steven Sotloff som ble kidnappet i nærheten av grensa mellom Syria og Tyrkia i august 2013. Terroristene i videoen sier han vil være neste offer hvis USA ikke stopper bombeangrepene mot IS.

«Vi ber kidnapperne om å spare livene til de andre kidnappede. De er like uskyldige som Jim, og har ikke noe kontroll over amerikanske myndigheters politikk i Irak, Syria eller noen andre steder i verden» skriver moren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer