FUNNET SKYLDIG: Kino-drapsmannen James Holmes ble torsdag funnet skyldig i drap etter massakren under en filmpremiere i USA i 2012. Bildet er tatt under en rettshøring 23. juli 2012. Foto: AFP PHOTO / RJ SANGOSTI
FUNNET SKYLDIG: Kino-drapsmannen James Holmes ble torsdag funnet skyldig i drap etter massakren under en filmpremiere i USA i 2012. Bildet er tatt under en rettshøring 23. juli 2012. Foto: AFP PHOTO / RJ SANGOSTIVis mer

James Holmes (27) funnet skyldig i drap etter Batman-skytingen i USA

12 personer ble drept og 70 skadet under massakren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som stormet inn under en kinopremiere og drepte 12 personer i 2012 er funnet skyldig i drap, melder AFP.

Kledd ut som en figur fra Batman-filmene trengte James Holmes seg 20. juli inn på en premierevisning av «The Dark Knight Rises» og skjøt vilt rundt seg med flere våpen.   

Det yngste offeret var seks år gammel, mens den eldste var 51.

70 personer ble skadet i skuddramaet. Ifølge AFP har noen av de overlevende fått alvorlige skader, som lammelser og hjerneskader.

Erklærte seg ikke-skyldig 27-åringen erklærte seg ikke skyldig og mener at han var sinnssyk i gjerningsøyeblikket. Han har tidligere sagt at han ikke husker noe av massakren.

Holmes utilregnelighet ble avvist av to helserapporter som konkluderte med det motsatte. I rettssalen i Colorado ble det torsdag konkludert med at han er skyldig.

Holmes skal ha fått behandling for en schizofreni-lidelse av en psykiater på universitetet i Colorado. Han sendte før massakren en notatblokk med tegninger og detaljer rundt massakren til den samme psykiateren.

Det er blant annet denne notatblokka som gjorde at eksperter tidlig konkluderte med at massakren var planlagt.

Holmes sto uttrykksløs da kjennelsen ble lest opp av dommer Carlos Samour torsdag, ifølge NTB.

Over 300 vitner Rettssaken varte i 11 uker, og inkluderte over 300 vitner og mer enn 1500 bilder. Jury-medlemmene så også mer enn 24 timer med videoopptak.

Straffeutmålingen er ennå ikke satt.

Holmes risikerer dødsstraff, men kan også dømmes til livsvarig fengsel uten mulighet for prøveløslatelse..