Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

James Murdoch beskyldes for å lyve for Parlamentet

Av to tidligere News of the World-topper.

FORKLARTE SEG: Rupert Murdochs sønn, James Murdoch, leder farens medieselskap News Corp. i Europa og Asia. Denne uka forklarte han seg til parlamentet om avlyttingsskandalen. Foto: AP Photo/ PA
FORKLARTE SEG: Rupert Murdochs sønn, James Murdoch, leder farens medieselskap News Corp. i Europa og Asia. Denne uka forklarte han seg til parlamentet om avlyttingsskandalen. Foto: AP Photo/ PA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB): To tidligere ledere i avisen News of the World beskylder James Murdoch for å ikke ha sagt hele sannheten under høringen i det britiske parlamentet denne uken, skriver den britiske avisen Guardian.

Tirsdag ble far og sønn Murdoch grillet i Parlamentet om sitt kjennskap til den omfattende telefonavlyttingen i tabloidavisen News of the World.

Colin Myler, direktør i News of the World til den ble lagt ned for to uker siden, og Tom Crone, avisens juridiske sjef, anklager sønnen av aviseieren for å ha villedet komiteen.

James Murdoch hevdet for mediekomiteen i Underhuset tirsdag at en mye omtalt e-post var blitt holdt skjult for ham. Crone og Myler motsier dette og sier de eksplisitt har fortalt Murdoch om e-posten.

Denne e-posten var sentral i høringen, da den blir sett på som avgjørende bevis for at telefonavlyttingen ikke bare ble utført av en journalist.

Styreformann i Underhusets mediekomité, John Whittingdale, sier til Guardian at komiteen vil be Murdoch klargjøre saken.

Murdoch sier i en uttalelse fra hans selskap News Corporation at han står fast ved sin forklaring i Parlamentet.

(NTB)