Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

JaMichael veide 7,2 kilo da han ble født

- Jeg kan ikke fatte at han er så stor.

GIGANTBABY: JaMichael Brown er trolig den største babyen som er blitt født i Texas. Han veide 7,2 kilo og var over 60 centimeter lang da han kom til verden på fredag. Foto: REUTERS/Good Shepherd Medical Center/Handout
GIGANTBABY: JaMichael Brown er trolig den største babyen som er blitt født i Texas. Han veide 7,2 kilo og var over 60 centimeter lang da han kom til verden på fredag. Foto: REUTERS/Good Shepherd Medical Center/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fødselen til JaMichael Brown har vakt internasjonal oppsikt. Den fire dager gamle babyen veide nemlig hele 7,2 kilo da han kom til verden i Texas i slutten av forrige uke.

Dette er mer enn dobbelt så mye som det nasjonale gjennomsnittet.

JaMichael er dermed den største babyen som er blitt født på Good Shepherd-sykehuset i Longview, som ligger på grensen mellom Texas og Louisiana. Nå prøver de statlige myndighetene å finne ut om han er den største babyen som er blitt født i Texas.

- Ufattelig - Jeg kan ikke fatte at han er så stor. Vi er nødt til å levere tilbake nesten alle klærne vi har kjøpt. De er for små for ham allerede, sier mora Janet Johnson, ifølge den britiske avisa Daily Mail.

Hun har ifølge nyhetsbyrået Reuters en type diabetes som gjør at fosteret blir større enn normalt. I tillegg tror sykehuspersonalet at den uvanlige størrelsen skyldes gener.

JaMichaels far, Michael Brown, er nesten to meter høy.

Babyen ble født ved keisersnitt rett etter klokka ni sist fredag. Han har allerede fått tilnavnet «elgen» på internett, og Michael Brown håper visstnok nå at sønnen skal bli en lovende fotballspiller når han blir større.

Blir observert Babyen er fortsatt til observasjon på sykehuset, blant annet for å få regulert blodsukkeret, men får trolig reise hjem sammen med mora i løpet av et par dager.

- Tilstanden hans er stabil, men han blir observert nøye, sier en talsperson for sykehuset til Reuters.

Selv om fødselen til JaMichael får mye oppmerksomhet, er han ikke den største babyen som har kommet til verden.

Seint på 1800-tallet var det visstnok mer normalt med enda tyngre babyer. I tillegg skal en gutt som ble født i Indonesia for to år siden ha veid 10, 4 kilo.

REKORDBABY? En av grunnene til at JaMichael var så stor da han ble født, er trolig at mora hadde en spesiell type diabetes under svangerskapet. Foto:  REUTERS/Good Shepherd Medical Center/Handout
REKORDBABY? En av grunnene til at JaMichael var så stor da han ble født, er trolig at mora hadde en spesiell type diabetes under svangerskapet. Foto: REUTERS/Good Shepherd Medical Center/Handout Vis mer