Dette går fram av en meningsmåling MMI har gjort for Dagbladet og NRK i tidsrommet 1.-5. mai blant 929 velgere. Dermed er Ja-folkets forsprang på 3-4 prosentpoeng de siste månedene nesten hentet inn igjen. Regjeringsskiftet har ikke hatt noen positiv virkning for ja-siden, slik bl.a. utenriksminister Thorbjørn Jagland har hevdet.
Bakgrunnstallene viser som vanlig at den typiske EU-tilhenger er en middelaldrende Oslo-mann med god inntekt og utdanning. Blant kvinnene er det klart nei-flertall, men det er også flest kvinner som ikke har tatt standpunkt. Mye tyder derfor på at neste EU-valg blir en kamp om kvinnenes stemmer.
EU-motstanden er fortsatt størst i Nord-og Midt-Norge.
Partiene
55 prosent av Arbeiderpartiets velgere er ja-folk, mot 27 prosent på nei-siden. I Høyre er tallene 76 mot 14 prosent. I Fremskrittspartiet er det en liten overvekt av Ja-folk. I de andre partiene er det nei-flertall, mest bastant i Senterpartiet. Også i SV er det klar overvekt av nei-velgere. Blant Kristin Halvorsens velgere er 67 prosent motstandere av EU-medlemskap, mens 22 prosent er for. Mønsteret i holdningen til EU synes dermed i hovedtrekk å være omtrent det samme som tidligere. Det har ikke skjedd store endringer.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger