Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jan (54) angrer på at han holdt flyvertinne fanget på do

Rev skjorta av politimann da han ble pågrepet på flyplassen. — Jeg angrer dypt, sier Jan Hovemoen til Dagbladet.

ANGRER: 54-åringen beklager sterkt hendelsen på flyturen til Thailand. (Foto: Harald Henschien)
ANGRER: 54-åringen beklager sterkt hendelsen på flyturen til Thailand. (Foto: Harald Henschien) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BANGKOK (Dagbladet): Thailandsk politi hevder Jan Hovemoen (54) midt under flyvningen antastet en flyvertinne på toalettet, og har siktet ham for frihetsberøvelse.

- Jeg var sanseløst full, sier nordmannen til Dagbladet.

På tur til Bangkok
Hendelsen fant sted på på flyvning TG951 fra København til Bangkok den 9. august.
Nordmannen var på vei fra Norge til Thailand sammen med sin kone, og innrømmer at han var beruset før han bordet Thai Airways-flyet i København.

- Jeg var veldig full, og inne på flyet fortsatte vindrikkingen, sier nordmannen til Dagbladet.
Ifølge flere vitner og den thailandske siktelsen gikk han berserk en stund ut i flyvningen.

Han skal ha grepet rundt en flyvertinne og presset henne inn på et toalett, og lukket døra bak dem.

- Hun har forklart politiet at jeg befølte henne, før hun klarte å presse seg løs og flykte ut av toaletter. Jeg husker ingenting, men bestrider på det sterkeste at jeg har forgrepet meg seksuelt på henne, sier Hovemoen til Dagbladet.

Flere vitner
Flere passasjerer skal ifølge Thai Airways ha skrevet under på vitneerklæringer der de bekrefter at nordmannen overfalt flyvertinnen. Hun oppfattet hendelsen som svært truende og ubehagelig.

Hovemoen ble etter ei stund roet ned av besetningen, men gikk amok etter at flyet landet i Bangkok og thailandsk politi pågrep ham.

- Det tok lang tid på flyplassen, flere timer. Og da politifolkene hørte hva jeg angivelig hadde gjort med flyvertinnen, gapskrattet de av meg. Jeg innrømmer at det fikk meg til å miste besinnelsen. Jeg rev skjorten av en politimann og spyttet en annen politimann i ansiktet før jeg ble overmannet, sier Hovemoen.

Satt i fengsel
Etter avhør på flyplassen i Bangkok ble Hovemoen påsatt håndjern og brakt til fengslet i Samut Prakan der flyplassen ligger.

- Det var grusomt. Vi var 51 fanger på 50 kvadratmeter. Juling av andre fanger fikk jeg også. Jeg unner ingen en slik opplevelse.

Hovemoen ble presentert et forslag til minnelig ordning av politiet.

- De var villig til å la saken fare om jeg godtok å betale flyvertinnen en oppreisning på rundt 10.000 kroner. Jeg var hissig og angrer veldig på at jeg ikke godtok det, sier Hovemoen til Dagladet.

Ute mot kausjon
Han slapp ut etter et par dager mot å betale en kausjon på 120.000 Baht, tilsvarende omlag 23.000 kroner. Passet ble inndratt og han kan ikke forlate Thailand før endelig dom blir avsagt, trolig tidlig i september.

Dagbladet møtte denne uka 54-åringen utenfor rettsbygningen i Samut Prakan i utkanten av Bangkok, der han har meldeplikt hver 12 dag fram til saken er avgjort i rettssystemet.

Kona var med
- Jeg har flydd til Thailand i alt 120 ganger, og bruker å sitte på business-class, men denne gangen var min Thailandske kone med og dermed satt vi på økonomiklasse, sier nordmannen, som hadde sete 67A.

- Jeg har gullkort, men det gikk vel betjeningen hus forbi siden jeg denne gangen satt på økonomiklasse. Derfor fikk jeg ikke den respekten jeg hadde krav på, sier mannen til Dagbladet.


- Men et gullkort gir deg jo ikke rett til å overfalle flybesetningen?


- Nei, jeg angrer dypt på at jeg laget bråk, men benekter at jeg antastet flyvertinnen seksuelt, sier han.

Jan Hovemoen taper store penger på at han ikke kan reise ut av Thailand.

- Jeg er selvstendig næringsdrivende, og mister oppdrag for flere hundre tusen kroner mens jeg går her og venter på en avgjørelse i det thailandske rettssystemet. Det svir. Min kone og de fire barna blir lidende på grunn av mine dumheter, sier Hovemoen til Dagbladet..


SIKTET: Dette dokumentet er er et sammendrag av siktelsen mot nordmannen. (Foto: Harald Henschien)
SIKTET: Dette dokumentet er er et sammendrag av siktelsen mot nordmannen. (Foto: Harald Henschien) Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!