Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jan bryter ut i jubel når han ser hva han har fått på kroken

Kjempelangen målte 159 cm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fiskelykken ble stor for Jan Hinriksson (33) søndag kveld.

Hullet i isen var i utgangspunktet alfor lite og det tok tid før han fikk det stort nok og klarte å dra opp kjempefisken.

Se Hinrikssons reaksjon i videoen øverst i saken!

- Det ble en seig kamp. Hvor lenge jeg holdt på vet jeg ikke, men fisken tok ganske mange meter, og skiftet retning flere ganger underveis. Først svømte den mot dypere vann, og siden fulgte den landet utover fjorden. Det ble mye frem og tilbake, men etterhvert fikk jeg inn noen meter. Jeg skjønte at det var en bra fisk, men ikke hvor stor den faktisk var, sier han til fiskenettstedet Hooked.no.

Nesten like stor som han selv Langen veide 24,1 kilo og var 159 cm lang - bare seks centimeter kortere enn sportsfiskeren selv.

Hinriksson kommer opprinnelig fra Valdres, men har bodd ti år i Radøy i Nordhordland. Han er ofte ute og fisker med gode venner.

- Vi er en gjeng på rundt fem stykker som har fisket sammen i mange år, sier han til Dagbladet.

Ny personlig rekord De siste ukene har de isfisket et par ganger i uken. Hinriksson forteller at de primært prøver lykken i både sjøen og i ferskvann i Hordaland.

- Dette er den største fisken jeg har fått noen gang og jeg ble jo selvfølgelig glad. Min forrige personlige rekord var en breiflabb på 1,2 kilo.

NESTEN LIKE LANGE: Den store langen var bare centimeter kortere enn sportsfiskeren. Foto: Lars-Ivar Dale/Hooked.no
NESTEN LIKE LANGE: Den store langen var bare centimeter kortere enn sportsfiskeren. Foto: Lars-Ivar Dale/Hooked.no Vis mer

Når de isfisker pleier fangsten vanligvis å være på mellom tre og fem kilo. Det har hendt at de har fått fisk på over ti, men aldri i nærheten av langen som ble dratt opp på søndag.

Nå ligger fisken ferdig filetert i fryseren og Hinriksson har middag i et par uker fremover.

Rekord er 46,7 kg Den uoffisielle verdensrekorden for lange er på 46,7 kilo og ble fisket mellom Kvenvær og Titran i Nord-Trøndelag i april 2012.

Ifølge avisa Hitra-Frøya var det en tysk feriefisker som dro opp den 182 centimeter lange fisken fra 152 meters dyp.

Offisiell rekord ligger imidlertid på 40,1 kg og ble satt på Shetland i 2002.

- REDD FOR Å MISTE DEN: Hinriksson forteller at han var redd for at den 159 cm lange fisken skulle glippe. Foto: Lars-Ivar Dale/Hooked.no
- REDD FOR Å MISTE DEN: Hinriksson forteller at han var redd for at den 159 cm lange fisken skulle glippe. Foto: Lars-Ivar Dale/Hooked.no Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media