Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jan Egeland skal lede Syria-gruppe

Flyktninghjelpens generalsekretær skal lede en arbeidsgruppe som skal jobbe for å bringe inn nødhjelp til beleirede syrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale støttegruppen for Syria (ISSG) med USAs utenriksminister John Kerry og hans russiske kollega Sergej Lavrov i spissen, ble torsdag enige om å få til en våpenstillstand i løpet av en uke i Syria, rett nok uten direkte tilslutning fra regimet og opprørerne i landet.

Håpet er at en slik våpenstillstand skal gjøre det mulig å bringe inn nødhjelp til flere hundre tusen syrere som oppholder seg i områder som er beleiret, enten av syriske regjeringsstyrker eller opprørere.

Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland har fått i oppdrag å lede arbeidet med å bringe inn nødhjelp.

- Jeg skal lede gruppen i ISSG for humanitære spørsmål og tilgang, og første møte er i Genève i ettermiddag, sier Egeland til Nettavisen.

- Jeg er optimist. Tross alt, Kerry og Lavrov og alle de andre ministrene sier de skal gjøre alt de kan for å gi tilgang til de beleirede byene, så da må vi tro på at det faktisk vil skje, sier han.

- Så vi går i gang umiddelbart og ber om ny tilgang, og håper vi får reelle forhandlinger som de stakkars menneskene inne i de beleirede byene vil merke, sier Egeland. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram