Jan er parat til jobben som statsminister

- Om jeg gleder meg til å bli statsminister? Hehe...vel, jeg føler i hvert fall at jeg er parat, sier en sommerbrun og strålende opplagt Jan Petersen (55) - tilbake etter ferie på Rivieraen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høyrelederen har svært gode sjanser til å ende opp med det største kontoret i regjeringskvartalet 11. september. Han innrømmer at han har tenkt på mulige statsråder. Uten å nevne navn, selvfølgelig.

- Blir du ikke litt skjelven ved tanken på alt du skal mestre? Du har jo ingen statsråderfaring?

- Jeg er verken skjelven eller nervøs og sover godt om natta. Jeg har ikke statsrådserfaring riktignok, men har levd tett på politiske prosesser i så mange år at jeg tror jeg vet hva det handler om. Men det er en rolle man får mer og mer respekt for, jo nærmere man kommer den.

Hytte i strandsonen

Jan Petersen har hatt to ukers ferie på den franske rivieraen, der han har lesket seg med rosévin til lunsj, lest Mankells krimromaner og duppet i Middelhavet. Jan Petersen elsker det gode liv i Frankrike. Han og kona leier hver sommer en liten leilighet - 30 meter fra sjøen - og er mer enn fornøyd med det.

Derimot eier han ei hytte på Hvaler. Men enkel standard, inklusive utedo. Ingen blankpolert skjærgårdsjeep ligger ved brygga, bare en liten 14-foter. Han har ikke engang søkt om å få bygge på - eller anlegge - ny brygge, og har sluppet unna den hete strandsoneproblematikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer