Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jan-Erik får tre millioner i erstatning

Gjensidige tar ansvar for syk Ekofisk-arbeider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Jan-Erik Tandberg er en av forgrunnsfigurene i den etter hvert over 130 mann store skadegruppa fra Ekofisk som Dagbladet.no i flere år har fulgt tett.

Etter som de syke oljearbeidernes arbeidssituasjon stadig er blitt bedre belyst, og medisinske sakkyndige har begynt å se sammenhengen mellom arbeidet på Ekofisk og skadene, har Gjensidige forsikring nå gitt Tandberg et tilbud han kan akseptere.

2,9 mill.

- På grunnlag av mottatte opplysninger, har vi utarbeidet et tilbud om full og endelig erstatning, skriver Gjensidige i tilbudsskrivet advokat Kjell Inge Ambjørndalen mottok sist fredag på vegne av den tidligere oljearbeideren.

- Det er deilig ar jeg endelig har vunnet fram, men kjenner at jeg fremdeles er irritert på den prosessen forsikringsselskapet har kjørt. De har kverulert helt fram til nå, og støttet seg på egne, medisinske eksperter de har kjøpt og betalt, sier Tandberg til Dagbladet.no.

Gjensidige har nå bestemt at han får en erstatning på 2.395.025 kroner. I tillegg får han 485.000 kroner gjennom en annen forsikringsordning. Dermed får Tandberg til sammen rundt 2,9 millioner kroner i erstatning etter at jobben i Nordsjøen har gjort ham syk for livet.

- Gir meg ikke

Den tidligere oljearbeideren forsikrer om at han vil fortsette kampen for rettferdighet på vegne av tidliger kolleger som er syke eller døde.

FÅR MILLIONERSTATNING: Jan-Erik Tandberg ble syk av arbeidet på Ekofisk. Foto: JAN DAHL
FÅR MILLIONERSTATNING: Jan-Erik Tandberg ble syk av arbeidet på Ekofisk. Foto: JAN DAHL Vis mer

- Jeg kommer ikke til å gi meg. Med så mange syke og enker som sitter igjen uten noen ting, så skal ConocoPhillips få lov til å ordne opp for seg, sier Jan-Erik Tandberg.

I oktober i fjor konkluderte trygdemyndighetene med at Jan-Erik Tandberg er skadd av arbeidspåvirkningen på Ekofisk.

«Yrkessykdomskontoret har godkjent toksisk kontaktdermatitt, polynevropathi og toksisk encefalopathi som yrkessykdom likestilt med yrkesskade,» heter det i det vedtaket fra Nav Trygd Arendal.

I tillegg til drøyt 87 000 kroner i menerstatning, betyr yrkessykdomsstatusen at Tandberg vil få dekket helseutgifter som er knyttet til skadene. Han slipper egenandel på legebesøk og medisiner.

image: Jan-Erik får tre millioner i erstatning
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media