Jan-Erik får tre millioner i erstatning

Gjensidige tar ansvar for syk Ekofisk-arbeider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Jan-Erik Tandberg er en av forgrunnsfigurene i den etter hvert over 130 mann store skadegruppa fra Ekofisk som Dagbladet.no i flere år har fulgt tett.

Etter som de syke oljearbeidernes arbeidssituasjon stadig er blitt bedre belyst, og medisinske sakkyndige har begynt å se sammenhengen mellom arbeidet på Ekofisk og skadene, har Gjensidige forsikring nå gitt Tandberg et tilbud han kan akseptere.

2,9 mill.

- På grunnlag av mottatte opplysninger, har vi utarbeidet et tilbud om full og endelig erstatning, skriver Gjensidige i tilbudsskrivet advokat Kjell Inge Ambjørndalen mottok sist fredag på vegne av den tidligere oljearbeideren.

- Det er deilig ar jeg endelig har vunnet fram, men kjenner at jeg fremdeles er irritert på den prosessen forsikringsselskapet har kjørt. De har kverulert helt fram til nå, og støttet seg på egne, medisinske eksperter de har kjøpt og betalt, sier Tandberg til Dagbladet.no.

Gjensidige har nå bestemt at han får en erstatning på 2.395.025 kroner. I tillegg får han 485.000 kroner gjennom en annen forsikringsordning. Dermed får Tandberg til sammen rundt 2,9 millioner kroner i erstatning etter at jobben i Nordsjøen har gjort ham syk for livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.