Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jan Eriks (57) siste ønske var å se Dee Dee Bridgewater. 12 timer seinere døde han

- Jeg er sikker på at han hadde et siste lykkelig øyeblikk, sier kona.

SISTE ØNSKE: Jan Erik Sveen lå i en seng ved siden av scenen da Dee Dee Bridgewater holdt konsert i Hamar kulturhus sist søndag - med eldstedatteren Ellen Marie Bråthen Steen ved sin fars side.. Kun 12 timer seinere døde han. Foto: Chiang Ying-ying / AP / Privat (alle bildene trykkes etter avtale med familien)
SISTE ØNSKE: Jan Erik Sveen lå i en seng ved siden av scenen da Dee Dee Bridgewater holdt konsert i Hamar kulturhus sist søndag - med eldstedatteren Ellen Marie Bråthen Steen ved sin fars side.. Kun 12 timer seinere døde han. Foto: Chiang Ying-ying / AP / Privat (alle bildene trykkes etter avtale med familien) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ble Jan Erik Steen (57) gravlagt fra Ottestad kirke og minnet med konsert av musikervenner i Hamar Teater.

Det var på konsert i Hamar de nærmeste pårørende hadde den siste kontakten med den kreftsyke, døende musikeren og læreren sist søndag kveld.

Der fikk han oppfylt sitt siste ønske: konsert i kulturhuset med den verdenskjente jazzvokalisten Dee Dee Bridgewater - Grammy-vinner som Jan Erik Steen spilte sammen med på scenen i Harstad for 15 år siden under Festspillene i Harstad.

Tolv timer seinere ebbet livet ut.

Hamar Arbeiderblad fortalte fredag historien om Jan Erik Steens siste uker - samme dag familiefaren ble bisatt.

Da Jan Erik Steen tidligere i høst fikk konstatert at kreften i spiserøret hadde spredt seg og det var snakk om kun uker igjen å leve, omtalte avisa Fremover en hyllestkonsert som musikervenner i hjembyen Narvik holdt til inntekt for kreftsaken.

Kona Trude Hoel (44) forteller om hvordan familien har taklet en slik åpenhet rundt slutten av et livsløp - og greid å formidle så mange positive tanker rundt det.

- En fantastisk fin dag
- Det var Jan Erik som ville det slik. Han var ingen A4-mann, sier Trude Hoel til Dagbladet etter begravelsen og minnestunden, som hun karakteriserer som «en fantastisk fin dag».

Sammen har de datteren Silja (7), og det var hensynet til henne som bestemte hvordan de siste månedene ble for kretsen av de nærmeste pårørende.

- Vi kom til Hedmark fra Narvik for et par år siden, og hadde ikke så stort nettverk av nære pårørende her. Jan Erik og jeg hadde bodd fra hverandre en stund.

- Da han fikk dødsdommen, ble vi enige om å være sammen for hennes og andre familiemedlemmers skyld, sier Trude Hoel, som har hatt permisjon fra jobben som barnehagesjef i Stange kommune fram til Siljas far trengte pleie på heltid.

FAR OG DATTER: Jan Erik Steen med datteren Silja (7). Foto: Privat
FAR OG DATTER: Jan Erik Steen med datteren Silja (7). Foto: Privat Vis mer

Hans eldste datter Ellen Marie Bråthen Steen (27) og 80 år gamle mor har vært andre nære støttespillere.

Trude Hoel kan ikke få fullrost hjemmesykepleien i Stange kommune, Røde Kors i Brumunddal og konsertarrangørene i Hamar Kulturhus for at mannen fikk oppleve konserten få timer før han døde.

Artisten visste ikke
Da kunne han ikke sitte oppreist i rullestol, og ble trillet inn i seng på et siderom, tett ved scenen.

- Hvordan reagerte artisten ?

- Hun så ikke Jan Erik fra sin vinkel. Arrangørene hadde snakket med managementet til Dee Dee Bridgewater. De sa det var best hun ikke visste. De var redd hun skulle bryte sammen. Men vi så at Jan Erik prøvde å spille luftsaksofon under konserten. Jeg er sikker på at han hadde et siste lykkelig øyeblikk, sier Trude Hoel.

- Mens vi lever
- Har du fått noen erfaringer å ta med videre ?

- Døden er ikke noe å frykte. Og så må vi alle ta med oss at det er viktig å ta vare på hverandre mens vi er i live.

Sier Trude Hoel.

Som også gleder seg over at det har kommet et femsifret beløp til kreftsaken.

ELSKET MUSIKK: Jan Erik Steen spilte saxofon. Her med bandkompiser i en av sine aller siste opptredener.. Foto: Privat
ELSKET MUSIKK: Jan Erik Steen spilte saxofon. Her med bandkompiser i en av sine aller siste opptredener.. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling