<strong>BLE DØMT:</strong> Jan Helge Andersen. Foto: NTB Scanpiz / Utsnitt fra klassebilde tatt i 1997 el. 1998
BLE DØMT: Jan Helge Andersen. Foto: NTB Scanpiz / Utsnitt fra klassebilde tatt i 1997 el. 1998 Vis mer

Jan Helge Andersen avviser at han var alene om Baneheia-drapene

Jan Helge Andersen avviser påstandene i boken «Drapene i Baneheia» om at han var alene om drapene for over 17 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har aldri snakket med denne forfatteren. Han har heller aldri sendt meg en personlig forespørsel om å gjøre det. Det reagerer jeg sterkt på, sier Andersen til VG.

I sofaen til moren og faren på Eg i Kristiansand kommenterer han for første gang påstandene forfatter Bjørn Olav Jahr fremmer i den nylanserte boken «Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet».

- Gjorde det ikke

«Jan Helge Andersen voldtok og drepte Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen i Baneheia fredag 19. mai 2000. Viggo Kristiansen gjorde det ikke», skriver forfatteren i etterordet til boken.

- Jeg tenker boken er skrevet for å gjøre det enklere for Viggo og advokatene hans å få gjenopptatt saken, sier Andersen.

- Uansett om Viggo av en eller annen grunn får saken sin gjenopptatt, så vet jeg hva som skjedde - og at Viggo er skyldig. Jeg var der! Jeg var der sammen med ham. Jeg vet hva han og jeg gjorde, og Viggo vet det. At jeg og Viggo var sammen i Baneheia, og at to døde jenter lå igjen etter oss, er et faktum. Jeg kan bare si at sånn var det, og at jeg forteller sannheten, sier han videre.

Vil belyse saken

Bjørn Olav Jahr sier i en kommentar til VG at han ønsket å snakke med Andersen i forbindelse med arbeidet med boken, og at han var i kontakt med hans mor og oppfattet det dit hen at verken hun eller Andersen ville snakke med ham.

- Mitt mål har vært nettopp å belyse saken fra begge sider – ikke at Viggo Kristiansen skal få gjenopptatt saken, sier forfatteren.

Andersens mor, Berit Andersen, opplyste til NRK torsdag kveld at familien kommer til å politianmelde brudd på taushetsplikten i forbindelse med bokutgivelsen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer