Baneheia-saken:

Jan Helge Andersen siktet for drap

Siktet for drapet Viggo Kristiansen ble dømt for.

SIKTET: Jan Helge Andersen er siktet for drap i den nye Baneheia-etterforskningen. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet
SIKTET: Jan Helge Andersen er siktet for drap i den nye Baneheia-etterforskningen. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK melder at Jan Helge Andersen er siktet for drapet på Lena Sløgedal Paulsen. Drapet han er siktet for, er det Viggo Kristiansen i sin tid ble dømt for.

Andersens forsvarer, advokat Svein Holden bekrefter overfor Dagbladet at hans klient har status som siktet.

- Jeg opplever at dette skyldes politiets ønske om ransaking, sier Holden.

Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. De ble funnet to dager etter at de ble drept. Andersen ble i utgangspunktet bare dømt til 19 års fengsel for drapet på Stine Sofie Sørstrønen (8).

Viggo Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring, men har hele tida hevdet at han er uskyldig. Han fikk straffesaken sin gjenåpnet 18. februar i fjor.

NYE AVHØR: Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen har vært inne til flere nye avhør i Baneheia-saken. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Foto: Arkiv, NTB, Vedlog, Dagbladet. Vis mer

- Automatisk konsekvens

Det ble mandag kjent at Andersen har fått status som siktet i forbindelse med den nye etterforskningen. Statsadvokatene Johan Øverberg og Andreas Schei skrev da i en mail til Dagbladet at det at Jan Helge Andersen har status som siktet, er en automatisk konsekvens av at det er gjennomført en begrenset ransaking hos ham, som ledd i etterforskningen av sakskomplekset.

De ønsket ikke å kommentere hva Andersen er siktet for, men NRK melder nå at det er drapet på Paulsen.

Ransaking og avhør

Andersens forsvarer sa mandag kveld til Dagbladet at den omtalte ransakingen ble gjennomført for en god stund siden. I ettertid er det også gjennomført nytt avhør av ham.

- Jan Helge har vært inne til et avhør etter ransakingen. Dette avhøret ble gjort slutten av juni, men ransakingen ble gjennomført lenge før dette, sa Holden til Dagbladet.

Advokaten hadde da ingen kommentar utover at de forholder seg til at politiet har gjennomført ransaking. Han har ikke fått beskjed om at det er ytterligere etterforskningsskritt som vil bli gjennomført.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer