- Jan Helge burde også fått 21 år

- Jan Helge Andersen burde ha fått lovens strengeste straff, sier Anne Kristine Bohinen. Hun er bistandsadvokat for moren til Stine Sofie, som ble drept av Andersen. Ada Sofie Austegaard reagerer også på Andersens reduserte straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er i tvil om dette er riktig anvendelse av loven, sier Ada Sofie Austegard til NTB. Da dommeren leste opp begrunnelsen for å redusere straffen for Jan Helge Andersen, reagerte Ada Sofie Austegard med et spontant utbrudd og med å knytte nevene.

- Må lese dommen

- Det er riktig at jeg reagerte med stor forbauselse da dommeren leste opp denne begrunnelsen, men jeg ønsker ikke å si noe veldig bastant om dette før vi har lest dommen grundig, sier Ada Sofie Austegard til NTB.

Ut over dette ønsket hun ikke å kommentere dommen mot Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen.

Selv kjempet bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen med tårene. Hun legger ikke skjul på at hun mener at Jan Helge Andersen burde ha fått lovens strengeste straff:

- Jeg mener at han burde hatt lovens strengeste straff. Vi har et annet syn på dette enn domstolen. Jeg kan ikke se at det finnes særlig formildende omstendigheter, sier hun. Det samme står i et dikt som Ada Sofie Austgård selv delte ut til enkelte pressefolk i rettssalen før dommen ble avsagt.

Andersen ble ikke ilagt sikring.

- Vi får se hvor farlig Andersen er om 17 år, sier Bohinen.

Foreldrene til småjentene ble tilkjent 200 000 kroner hver i oppreisning etter alt de har vært gjennom.

Marit Torvaldsen er bistandsadvokat for faren til Lena Sløgedal Paulsen. Han var ikke til stede i retten i dag.

- Det er godt at dette er over, sier Torvaldsen.

- Men vi hadde kanskje forventet at begge skulle få 21 års fengsel. Jeg synes ikke det var riktig at Andersen skulle få noen avkortning, sier hun.

Aktor Edward Dahl er fornøyd med at Viggo Kristiansen får lovens strengeste straff. Foreløpig vet han ikke om påtalemyndigheten vil anke dommen mot Jan Helge Andersen.

- Når det gjelder Kristiansen, har vi fått gjennomslag for vårt syn og er fornøyde med det. Når det gjelder Jan Helge Andersen, deler ikke domstolen vårt syn fullt ut på en del punkter. Nå må vi vurdere i fred og ro om vi vil akseptere dommen eller fremsette en anke, sier Dahl. Han mener likevel at dommen var «grundig og velskrevet».

- Jeg vil ikke kommentere om jeg ble overrasket, sier han på spørsmål om hvordan han reagerte på dommen.