Jan Mayen-olje for dyr for salg

Var det ikke for Islands finanskrise, ville Norge ha lagt Jan Mayen-planer nederst i bunken, mener flere oljetopper.

TROR IKKE PÅ SALG: Oljedirektør Bente Nyland mener Jan Mayen er urealistisk å drifte med dagens oljepriser og teknologi.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX.
TROR IKKE PÅ SALG: Oljedirektør Bente Nyland mener Jan Mayen er urealistisk å drifte med dagens oljepriser og teknologi. Foto: Lise Åserud / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| JAN MAYEN: Troen på store og driveverdige olje- og gassfunn i Nordishavet utenfor Jan Mayen er så liten at Islands tildeling av letetillatelser i området avfeies av flere oljetopper som en «forhastet» eller «desperat» handling, for å tilføre landet kapital i kjølvannet av finanskrisen.

UtenrikspolitikkAt statsråd Terje Riis-Johansen i går reiste til vulkanøya med fagpersoner innenfor miljø, olje og forvaltning, sees blant flere på som en politisk markering av norske interesser, snarere enn starten på et nytt norsk oljeeventyr.- Island satte i gang en prosess i en sone der Norge ikke har gjort stort og vi må se til at deres aktiviteter ikke kommer i konflikt med våre interesser, sier direktør i Oljedirektoratet Bente Nyland, som deltok på gårsdagens besøk på Jan Mayen.- Handler dette besøket først og fremst om utenrikspolitikk, ikke om åpning av et nytt felt i nær framtid?

- Ja, litt det, sier Nyland.Heller ikke dem i oljenæringen Dagbladet har snakket med tror på en snarlig «oljebonanza».

- Jeg vil ikke en gang snakke om årstall, men området er interessant og vil representere helt nye utfordringer for norsk næringen, har direktør i Oljeindustriens landsforening, Per Terje Vold uttalt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer