Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jan Morten ble vitne til de dramatiske scenene: - Voksne og barn løp ut i panikk

Politiet sier det er flere døde og sårede ved Manchester Arena. De ber folk holde seg unna stedet etter meldinger om en eksplosjon.


Flere personer mistet livet og flere er skadd etter det som beskrives som en eller flere eksplosjoner inne i konsertlokalet Manchester Arena mandag kveld. Foto:&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Joel Goodman/LNP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix</span>
Flere personer mistet livet og flere er skadd etter det som beskrives som en eller flere eksplosjoner inne i konsertlokalet Manchester Arena mandag kveld. Foto: Joel Goodman/LNP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Manchester bekreftet klokka 00.47 natt til tirsdag at flere personer er døde etter det som skal ha vært en eksplosjon i Manchester Arena ved 23.30-tida mandag.

Norske Jan Morten Haukefær (37) og stedatteren var i Manchester Arena - der superstjerna Ariana Grande holdt konsert mandag kveld - da de plutselig havnet midt i dramaet.

Han forteller om flere tusen mennesker som flyktet i panikk etter et kraftig smell:

- Helt på slutten, etter den siste sangen, hørte vi det som hørtes ut som en kraftig eksplosjon. Vi la på sprang sammen med kanskje 10 000 andre. Voksne og barn løp ut i panikk. Vi løp ved siden av unger som grein, sier han til Dagbladet.

Haukefær hadde kjøpt Manchester-turen i gave til stedattera (14). Søndag var de på fotballkamp. Mandag skulle de avslutte en hyggelig langhelg med konsert.

- Vi er trygge, men forstår ikke helt hva som har skjedd, skriver han på Facebook.

Sterke scener: Vitner beskriver hva som skjedde da en bombe eksploderte under en Ariana Grande-konsert i Manchester mandag kveld. Video: CNN. Vis mer

En talsperson for Ariana Grande sier artisten er i god behold. Årsaken til hendelsen er ikke bekreftet ennå, men en skuespiller tvitrer at hennes mann og datter var til stede. Noen gikk opp på scenen og forklarte at smellet skyldtes en ballong som sprakk. Et annet vitne sier også at smellet kom fra en ballong. Han sier til BBC at han tror folk ble skadd i panikken som oppsto.

- Ikke ballonger

Haukefær sier han har problemer med å se for seg at smellet kan ha kommet fra en ballong.

Jan Morten Haukefær. Foto: Privat
Jan Morten Haukefær. Foto: Privat Vis mer

- Det var ikke noen ballonger som lagde den lyden. Det kan jeg ikke tenke meg. Smellet var kraftig og det brøt ut full panikk. Det var mange unge jenter der som hylgråt og løp i panikk fra stedet, sier han til Dagbladet.

Selv la han på sprang sammen med dattera. Nå befinner de seg på hotellet, der de prøver å finne ut mer om hva som har skjedd:

- Vi så oss ikke tilbake før vi var langt unna arenaen. Vi vet ikke så mye om hva som har skjedd ennå, men håper at det har gått bra med folk. Det var veldig ekkelt, sier han.

Suzy Mitchell, som bor tvers over veien for Manchester Arena, sier til Sky News at hun ble vekket av smellet.

- Jeg hørte et kraftig smell fra sengen, gikk til fronten av leiligheten hvor vi har perfekt utsikt. Alle løp fra stedet i store grupper, sier Suzy Mitchell til Sky News.

VISTE SOLIDARITET: Den amerikanske presidenten Donald Trump uttrykte sin solidaritet med ofrene for hendelsene i Manchester under sitt besøk til Betlehem mandag. - Vi må få slutt på dette pågående blodbadet, sa Trump. Video: CNN. Vis mer

- Ikke noe som tyder på at nordmenn er skadd

Det norske utenriksdepartementet hadde sent natt til tirsdag ikke fått noen opplysninger om at nordmenn ble rammet av eksplosjonen i Manchester.

- Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser UDs pressetalsperson Astrid Sehl til NTB natt til tirsdag.

Utenriksdepartementet oppfordrer nordmenn i området til å holde seg orientert via lokale myndigheter og følge deres anbefalinger og råd.

- Vi oppfordrer også nordmenn i Manchester til å kontakte sine nærmeste pårørende i Norge og melde fra om sin status, legger Sehl til.

Hele Norges coronakart