Jan Morten ble vitne til de dramatiske scenene: - Voksne og barn løp ut i panikk

Politiet sier det er flere døde og sårede ved Manchester Arena. De ber folk holde seg unna stedet etter meldinger om en eksplosjon.

Flere personer mistet livet og flere er skadd etter det som beskrives som en eller flere eksplosjoner inne i konsertlokalet Manchester Arena mandag kveld. Foto: Joel Goodman/LNP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
Flere personer mistet livet og flere er skadd etter det som beskrives som en eller flere eksplosjoner inne i konsertlokalet Manchester Arena mandag kveld. Foto: Joel Goodman/LNP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Manchester bekreftet klokka 00.47 natt til tirsdag at flere personer er døde etter det som skal ha vært en eksplosjon i Manchester Arena ved 23.30-tida mandag.

Norske Jan Morten Haukefær (37) og stedatteren var i Manchester Arena - der superstjerna Ariana Grande holdt konsert mandag kveld - da de plutselig havnet midt i dramaet.

Han forteller om flere tusen mennesker som flyktet i panikk etter et kraftig smell:

- Helt på slutten, etter den siste sangen, hørte vi det som hørtes ut som en kraftig eksplosjon. Vi la på sprang sammen med kanskje 10 000 andre. Voksne og barn løp ut i panikk. Vi løp ved siden av unger som grein, sier han til Dagbladet.

Haukefær hadde kjøpt Manchester-turen i gave til stedattera (14). Søndag var de på fotballkamp. Mandag skulle de avslutte en hyggelig langhelg med konsert.

- Vi er trygge, men forstår ikke helt hva som har skjedd, skriver han på Facebook.

En talsperson for Ariana Grande sier artisten er i god behold. Årsaken til hendelsen er ikke bekreftet ennå, men en skuespiller tvitrer at hennes mann og datter var til stede. Noen gikk opp på scenen og forklarte at smellet skyldtes en ballong som sprakk. Et annet vitne sier også at smellet kom fra en ballong. Han sier til BBC at han tror folk ble skadd i panikken som oppsto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer