SJELDENT MØTE: Jerven på bildet er ikke den som omtales i artikkelen. Dagbladets fotograf Oddmund Lunde fikk endelig oppfylt sin drøm da han fikk fotografert  denne jerven i 2003. Han satt i hytta si med åpent vindu i fire dager og ventet på dyret.  Her koser jerven seg med et trafikkdrept rådyr. Foto: Oddmund Lunde
SJELDENT MØTE: Jerven på bildet er ikke den som omtales i artikkelen. Dagbladets fotograf Oddmund Lunde fikk endelig oppfylt sin drøm da han fikk fotografert denne jerven i 2003. Han satt i hytta si med åpent vindu i fire dager og ventet på dyret. Her koser jerven seg med et trafikkdrept rådyr. Foto: Oddmund LundeVis mer

Jan Olav (26) angrepet av jerv da han skulle hente kaffevann

Har rifter og bitemerker etter at det sinte dyret angrep ham to ganger på én time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Jan Olav Olsen (26) var på telttur, og skulle gå ned til bekken og hente kaffevann. Da gikk en jerv til angrep, skriver Nordlys.no.

- Jeg så to bare to øyne. Plutselig var det noe som rant i foten min, og klorte og bet, forteller den ivrige friluftsmannen til avisa.

Lørdag var Olsen på telttur med sin svigerfar ved Brennbukta i Kvænangen. De fikk lyst på kaffe, og 26-åringen gikk ned til en bekk for å hente vann. Da gikk jerven til angrep.

Angrep igjen - Jeg ropte og brølte. Da slapp den taket.

Jan Olav Olsen trakk seg tilbake, og gikk opp til bålet igjen med uforrettet sak.

— Det gikk en time. Da tenkte jeg at det var trygt, og at jerven måtte være borte. Men da jeg kom ned til den smale kanten ved bekken, angrep den på nytt, sier Olsen til Nordlys.

Etter det ublide møtet med dyret hadde 26-åringen hull i buksa og rifter og bitemerker i leggen. Olsen og svigerfaren syntes det var såpass utrivelig at de pakket sammen og dro derfra.

- Utrolig uvanlig Som erfaren friluftsmann har han sett mye jerv, men aldri opplevd denne typen nærgående aggressivitet. Han mener det var et ungt dyr, og han tror det kan ha vært sykt.

- Det er utrolig uvanlig. Jeg har aldri hørt om noe liknende, sier Roelof Frans May, jerveforsker ved Norsk Institutt for Naturforskning (NINA), til Nordlys.

Forskeren har jobbet med jerv siden 2003, og har god kontakt med andre jerveforskere som har jobbet med dette dyret i enda lengre tid.

Han har aldri hørt om andre tilfeller hvor jerven har gått til angrep på mennesker.