Jan Petersen: - Nå vil jeg også være uklar

- Nå vil jeg bruke Jagland-metoden med å være bevisst uklar, sier Høyre-leder Jan Petersen. For Høyre teller åpenbart på knappene. Etter å ha framført en sammenhengende angrep på sentrumsregjeringen på et Høyre-møte i går, sa Petersen at Høyre ikke har noe ønske om å felle regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hvis den faller, er det for eget grep. Vi vil ikke betale en spesielt høy pris for å redde den, sier Petersen.

Høyre-lederen nyter åpenbart å være i sentrum for alles interesse om dagen. Og så langt tyder ikke noe på at Jan Petersen har begynt å skjelve i knærne på grunn av nervekrigen om budsjettet. Meldingene fra partiet inn til Høyres Hus er entydige: Stå på. På et Høyre-møte på Økern/Hasle eldresenter i går kveld fikk Høyre-lederen full støtte i egne rekker for sin tøffe linje. Selv sier Petersen at han ikke kan komme tilbake som partileder og forsvare at han svelger milliarder i skatte- og avgiftsøkninger for å redde den såkalte blokkuavhengige regjeringen.

Ikke borgerlig

Petersen understreket flere ganger i går at sentrumsregjeringen ikke er borgerlig, noe som gjør belastningen med å bidra til regjeringens fall mindre.

Så langt tyder alt på at finansinnstillingen som kommer i morgen eller torsdag, vil være uten flertallsinnstilling.

- Hvilket budsjettalternativ ser best ut for Høyre nå, det justerte sentrumsbudsjettet med kontantstøtte, eller Arbeiderpartiets alternativ uten kontantstøtte?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer