Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jan Petersen tar gjenvalg

Høyreleder Jan Petersen stiller til gjenvalg. Etter gruppemøtet i Høyres stortingsgruppe i ettermiddag sa Petersen at et lederskifte ikke vil gagne partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sa også at det ikke har kommet signaler til ham fra noen i stortingsgruppa om at det er ønskelig med et lederskifte. Petersen gjorde det også klart at han ikke går inn for å dele vervene partileder og parlamentarisk leder.

- Jeg har ikke møtt de som skal ha ønsket min avgang. Et skifte i ledelsen vil ikke gagne partiet i den prosessen det er inne i politisk og organisatorisk, sa Petersen, før han konkluderte med at han stiller til gjenvalg på landsmøtet i Haugesund siste helg i mars.

Trygg

Partilederen innrømmet at han meget vel kunne klart seg uten lederdiskusjonen, men sa at rabalderet i pressen ikke sto i stil med de faktiske forhold.

- Jeg har ingen problemer med en åpen debatt om ledervervet i partiet. De siste dagers hendelser vil ikke legge lokk på en slik debatt, men heller være en invitasjon til selve debatten, mener han.

Han frykter imidlertid at partiet kan få en persondebatt fremfor en politisk diskusjon, men regner med at avklaringen på gruppemøtet vil hindre at politikken kommer i bakgrunnen.

- Utfallet av dagens møte gjør at jeg føler meg trygg på å gå videre. Vi er misfornøyde med at partiet gjorde et dårlig valg, men jeg har tro på partiets budskap, sa Petersen.

Ikke skremt

Han var heller ikke skremt av oppstyret, og sa at han hadde fått mye igjen på en positiv måte som leder.

- Man kan ikke begynne i denne bransjen uten å være klar over at det kan bli turbulent. Jeg er den beste til å lede partiet, sa Jan Petersen etter gruppemøtet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!