POSITIV: Utsiktene for 2018 har ifølge Jan Petter Sissener et positivt bakteppe hvor både makroøkonomi, rentenivå og bedriftenes inntjeningsvekst støtter markedene. Foto: Finansavisen
POSITIV: Utsiktene for 2018 har ifølge Jan Petter Sissener et positivt bakteppe hvor både makroøkonomi, rentenivå og bedriftenes inntjeningsvekst støtter markedene. Foto: FinansavisenVis mer

Jan Petter Sisseners favorittaksjer

Canopus steg med 14,60 prosent i fjor. Her er Jan Petter Sisseners aksjefavoritter.

Oslo Børs (OBX) fikk en sterk avslutning på året med en kursoppgang på 1,82 prosent i desember. Sissener Canopus hadde også en god måned med en oppgang på 2,87 prosent, og fondet fikk nok et bra investeringsår, går det frem av månedsrapporten for desember 2017.

Canopus steg med 14,60 prosent i fjor. Hovedindeksen på Oslo Børs steg i 2017 19,09 prosent.

«Vi valgte gjennom 2017 å sikre porteføljen mot større kursfall, noe som kostet oss avkastning. Sissener Canopus oppnådde likevel en nettoavkastning til våre investorer på 14,6 prosent. Det ble derfor et bra år for vårt fond, og avkastningen ble vesentlig bedre enn det vi så for oss for ett år siden», heter det i rapporten.

Verden vokser videre og utsiktene for 2018 har ifølge Sissener et positivt bakteppe hvor både makroøkonomi, rentenivå og bedriftenes inntjeningsvekst støtter markedene.

«At det kan komme en korreksjon etter oppgangen i 2017 er ikke usannsynlig. Vi fortsetter derfor å sikre porteføljen», heter det i rapporten.

Sisseners største aksjeposter:

  • Storebrand: 9,14 prosent
  • Royal Dutch Shell: 8,14 prosent
  • DNB: 6,70 prosent
  • Songa Offshore: 6,53 prosent
  • Prudential: 5,88 prosent

Andre økonominyheter:
​Omstridt meglerhus konkurs
​Russisk åpning for Norwegian