Jan Simonsen fikk 209 stemmer

Satser på karriere innen media - vurderer comeback i Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den profilerte eks-frperen Jan Simonsen var i år førstekandidat for Demokratene i Rogaland. Det endte med knall og fall for høyrepopulisten, som har sittet på Stortinget siden 1989.

- Jeg hadde regnet med at det ville bli ingenting eller en god del. Men småpartier som Demokratene og Kystpartiet kom i skvis når det ble en så jevn kamp mellom to store blokker. Folk var redde for å kaste bort stemmen sin. Jeg hadde håpet på en til tre prosent, men med 25 000 i valgkampbudsjett ville det vært sensasjonelt om jeg kom inn på Stortinget, sier Simonsen til Dagbladet.no.

Han tror også at han har dratt en del stemmer for Frp, partiet han ble ekskludert fra for fire år siden.

- Når jeg var ute på lørdagskvelder i Stavanger og drev valgkamp, traff jeg mange ungdommer. Det var kjempestemning, og det er åpenbart at jeg er populær. Mange sa de ville stemme på meg, men når jeg fikk tid til å snakke med dem, så viste det seg at de trodde de måtte stemme på Frp for å få meg inn.

- Det er tydeligvis mange velgere som ikke har hørt om Demokratene eller ikke fått med seg at jeg sto på deres liste. Jeg har fungert som stemmesanker for et parti som kastet meg ut for fire år siden, sier Simonsen.

Vil bli noe i media

Simonsen har jobbet fulltid i Frp siden 1981 og altså vært på tinget siden 1989. Før det var han redaktør i lokalavisa Strandbuen i fire år, og en kort tid redaktør for et magasin for videobransjen. Nå vet han ikke helt hva han skal gjøre.

- Jeg har ingen umiddelbare planer, men har jo lønn fram til desember, så jeg har tid til å områ meg.

- Ser du for deg en karriere innen media?

- Ja, det er det jeg har lyst til, det være seg tv eller radio. I verste fall får jeg prøve meg som frilanser.

Vurderer Frp-comeback

Den tidligere profilerte Frp-eren er meget kritisk til Hagens utspill mot Bondevik i starten av valgkampen.

- Jeg er overrasket over alle analytikere som mener han ikke har tapt noe på det. Han starter jo på noen og tyve prosent på meningsmålingene før sommerferien, og vi vet ikke hva han kunne fått hvis han hadde kjørt på Frps politikk i stedet for dette personangrepet på Bondevik.

- Han ødela starten på partiets valgkamp, og ødela for de andre borgerlige partiene. Men han tok seg inn på slutten etter at bensinprisen steg og Krekar ble stor i kjeften, sier Simonsen.

- Vil du tilbake til Frp?

- Ikke så lenge Hagen er med, men han går jo av snart, så vi får se framover. Vi vet aldri hvilke sår tiden leger.

STEMT UT IGJEN: Jan Simonsen ble stemt ut av Robinson VIP. Nå er han stemt ut av Stortinget etter 16 år på Rogalandsbenken.