Jan Simonsen vurderer å anke mot Helskog

TV 2-reporter Gerhard Helskog er frifunnet i injuriesaken som stortingsrepresentant Jan Simonsen anla mot ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Simonsen anla privat straffesak mot TV 2-reporteren etter et dokumentarprogram om stortingsrepresentanten. Stortingsrepresentanten tapte saken mot Helskog, men hver av partene må betale sine saksomkostninger. For Helskog utgjør dette 1,2 millioner kroner, mens Simonsens utgifter er 700.000 kroner.

Til tross for at Helskog vant saken, må reporteren tåle kritikk fra tingretten. I dommen fra Oslo tingrett heter det at Helskog opptrådte kritikkverdig på flere måter.

- Jeg er fornøyd med innholdet i dommen. Jeg håper også Helskog har lært en lekse i og med han må betale egne saksomkostninger, sier Jan Simonsen til NTB.

Han viser til at retten har vært i tvil om dommen på grunn av de kritikkverdige forhold hos Helskog. I domspremissene heter det at forholdene «var nær grensen til det utillatelige».

- Dommen gir et godt grunnlag for anke, påpeker Simonsen. Han vil ta den endelige avgjørelsen om anke sammen med advokat Per Danielsen.

(NTB)

ANKER? Jan Simonsen saksøkte Gerhard Helskog for påståtte ærekrenkelser som ble fremsatt i "Rikets tilstand" på TV 2, men tapte saken. Nå vurderer han å anke.